Gasztró

Mi mindenre jó a görögdinnye, és hogyan kell tökéletesen felszeletelni?

  • Szerző:nuus
  • 2018.08.16 | 08:49

Amióta létezik a dinnye, létezik a probléma is. Úgyhogy a helyes felvágásával foglalkozni is örökérvényű feladat. Nem beszélve arról, hogy a görögdinnye az egyik legkedveltebb táplálékunk a nyár folyamán. Amilyen jó, olyan jót tesz a testünkkel is.

Fotó: 123rf.com

A dinnye vizelethajtó hatású, így a vese alapos tisztításához segít. Különösen sok benne a C-vitamin, ami az immunrendszert erősíti, és növeli a koncentrálóképességet. Van benne B6-vitamin, amely segíti a szervezetbe került fehérjék feldolgozását és újrahasznosítását. Magas a folsavtartalma, amely fontos a keringés zavartalan működéséhez, a növekedéshez és a haj szépségéhez. A színes dinnyehúsban sok a karotin, amely a szervezetbe jutva A-vitaminná alakul át, így serkenti az agyműködést, és fokozza az idegsejtek tápanyagellátását. Likopin- és karotintartalma rákmegelőző hatású. De a görögdinnya izületi gyulladásra és köszvényre is jó. Ha rendszeresen fogyasztjuk, a vér sav-lúg egyensúlya stabil marad.

A dinnyemagot bátran lenyelheted, az emésztőrendszerbe jutva nem okoz semmilyen problémát. Sőt, a görögdinnye magja felhasználható gyógyítási célokra. Az eddigi tapasztalatok szerint két fajta betegségben hozhat enyhülést: vesekárosodásban szenvedő betegek reménykedhetnek, valamint a cukorbajosok is meggyógyulhatnak.

A görögdinnyét hűtőben kell tárolni, mert szobahőmérsékleten gyorsan megromlik. A megkezdett görögdinnye friss marad, ha fóliával letakarjuk. A sárgadinnyét tartsuk szobahőmérsékleten, és csak fogyasztás előtt fél órával hűtsük le. A hideg ugyanis enyhén szívóssá teszi a húsát, és elveszi a zamatát.

És akkor következzen a görögdinnye helyes felszeletelésének módja:

Forrás: Napidoktor.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
TV
Durva döntést hozott a Netflix
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 03.