Gasztró

Nem is gondolnád, hogy egészségesebb leszel a hústól

  • Szerző:nuus
  • 2018.08.29 | 17:19

Pedig de! Csökkentik a szívroham, a stroke és a korai halál esélyét. De nem mindegy, hogy milyen!

Kép: Pixabay

A kezeletlen hús és más állati termékek egészségesek, feltéve, ha gyümölcsök és zöldségek mellett fogyasztják, állítja a hatalmas kutatás. 218 ezer ember esetét vizsgálták öt különböző kutatásból, amelyet több, mint 50 országban végeztek.

Eredmények

Úgy néz ki, hogy a zsírban és fehérjében gazdag diéták mégsem annyira rosszak. A jelenlegi nézőponttal szembemegy ennek a kutatásnak az eredménye, amelyből kiderült például, hogy a hús és a tejtermékek igenis jót tesznek a szívnek és hozzájárulnak a hosszú élethez. Úgy találták, hogy a szélsőséges diétáknál sokkal jobb az, ha mindenféle ételt fogyaszt az ember.

Szóval a húsételek és a tejtermékek egyáltalán nem veszélyesek, ha fennáll az egyensúly a többi étellel, bár ez annyira nem hangzik meglepőnek. Mindenesetre, az egészséges étkezéshez már nem kell kihagynod a steaket, legalábbis ez a kutatás szerint. A lényeg, hogy az étel készítésére használt hús kezeletlen legyen, vagyis ne legyen agyonsózva, füstölve, telenyomva tartósítószerekkel. A hentestől frissen beszerzett husi tehát jó lesz neked, a felvágottakat viszont inkább felejtsd el.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló