Gasztró

Itt a negyedik íz, a vörös csoki Svájcból, te megkóstolnád?

  • Szerző:nuus
  • 2017.09.07 | 09:44

A rubinszínű kakaóra kaptak rá a tudósok, melynek intenzív érzéki ízt tulajdonítanak.

Az Independent számol be arról, hogy hosszú évtizedek múltán is van új a nap alatt, már ami a csokoládé-típusokat illeti. A jól megszokott tej-, ét- és fehércsoki ízek után 80 évvel állt elő a svájci székhelyű belga cég egy új ízvilággal.

 

A Barry Callebaut Group nevű vállalat a vörös színű kakaóbabot használta fel, hogy létrehozza az új aromát, mely leginkább a bogyós gyümölcsökére emlékeztet, és kéjesen lágy. Vöröses árnyalata miatt a Ruby fantázianevet kapta az új termék, mely nagy valószínűséggel betalál a csokoládérajongóknál, és ez alól még még az igényes Y-gereráció sem lesz kivétel.

Intenzív érzéki öröm, egy teljesen új íz élménye. Nem emlékeztet sem a keserű, sem a tej- vagy a fehércsoki zamatára sem.

Az alapanyagul szolgáló, vörös kakaó évek óta már tanulmányok tárgyát képezi, és a belőle készült csokiban teljesen természetesen őrződik meg mind az eredeti íze, mind a színe. Semmilyen hozzáadott gyümölcsöt vagy aromát sem tartalmaz.

Nagyon különleges anyag: friss, könnyű és krémes az állaga. Olyan selymes, hogy alig veszed észre, és máris lecsusszant egy újabb falat a torkodon. Többet fogsz enni belőle, mint a megszokott csokifajtákból.

állítja róla a híres édesség-szakértő, Angus Kennedy.

Az idő fogja megmutatni, hogy csak egy ügyes marketingkampányról van-e szó, vagy tényleg olyan ütős ez az új íz, mint ahogyan a belga-francia fúzióból 1998-ban létrejött gigacég állítja.

Több piackutatást is tartottunk, és nemcsak a hedonizmusáról híres huszonévesek lesznek vevők az új csokoládéra. Szeretnénk elérhetővé tenni a szélesebb közönség számára is, akárcsak a többi három ízt.

bizakodik Peter Boone, a cég innovációért és minőségért felelős munkatársa.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Hogy tetszett? Regisztrálj, és csak azt kapod, ami igazán érdekel!
Belföld
Külföld
Bulvár
Tech
Tudomány
Lepj meg!

Belépve nem neked kell a hírek után menned!*

*Hiszen a hírfolyamodba viszi a folyamatosan tanuló algoritmusunk Regisztrálok!
Még többet innen:
Independent
Tetszett a cikk?

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
A következő cikkek betöltése folyamatban...