Gasztró

Itt a negyedik íz, a vörös csoki Svájcból, te megkóstolnád?

  • Szerző:nuus
  • 2017.09.07 | 09:44

A rubinszínű kakaóra kaptak rá a tudósok, melynek intenzív érzéki ízt tulajdonítanak.

Az Independent számol be arról, hogy hosszú évtizedek múltán is van új a nap alatt, már ami a csokoládé-típusokat illeti. A jól megszokott tej-, ét- és fehércsoki ízek után 80 évvel állt elő a svájci székhelyű belga cég egy új ízvilággal.

 

A Barry Callebaut Group nevű vállalat a vörös színű kakaóbabot használta fel, hogy létrehozza az új aromát, mely leginkább a bogyós gyümölcsökére emlékeztet, és kéjesen lágy. Vöröses árnyalata miatt a Ruby fantázianevet kapta az új termék, mely nagy valószínűséggel betalál a csokoládérajongóknál, és ez alól még még az igényes Y-gereráció sem lesz kivétel.

Intenzív érzéki öröm, egy teljesen új íz élménye. Nem emlékeztet sem a keserű, sem a tej- vagy a fehércsoki zamatára sem.

Az alapanyagul szolgáló, vörös kakaó évek óta már tanulmányok tárgyát képezi, és a belőle készült csokiban teljesen természetesen őrződik meg mind az eredeti íze, mind a színe. Semmilyen hozzáadott gyümölcsöt vagy aromát sem tartalmaz.

Nagyon különleges anyag: friss, könnyű és krémes az állaga. Olyan selymes, hogy alig veszed észre, és máris lecsusszant egy újabb falat a torkodon. Többet fogsz enni belőle, mint a megszokott csokifajtákból.

állítja róla a híres édesség-szakértő, Angus Kennedy.

Az idő fogja megmutatni, hogy csak egy ügyes marketingkampányról van-e szó, vagy tényleg olyan ütős ez az új íz, mint ahogyan a belga-francia fúzióból 1998-ban létrejött gigacég állítja.

Több piackutatást is tartottunk, és nemcsak a hedonizmusáról híres huszonévesek lesznek vevők az új csokoládéra. Szeretnénk elérhetővé tenni a szélesebb közönség számára is, akárcsak a többi három ízt.

bizakodik Peter Boone, a cég innovációért és minőségért felelős munkatársa.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
A Facebook-on is beköszön a MI
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 19.