Gasztró

A Lindt megnyitja a Willy Wonka stílusú csokoládé múzeumát

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.09.15 | 16:48

Már nem kell keresni az aranyjegyet, csak el kell látogatni Svájcba a Lindt új csoki-múzeumába.

Szeptember 13-tól a Lindt egy vadonatúj Willy Wonka stílusú csokoládé múzeum kapuit nyitotta meg. A svájci Zürich közelében, Keilbergben található Lindt Home of Chocolate. Az épületet nem más mint az Atelier Brückner építésziroda tervezte, és úgy néz ki, mintha egyenesen egy Roald Dahl könyvből származna.


Az előtérben található a világ legmagasabb szabadon álló csokoládé-szökőkútja, 9,3 méter magas. A habverő alakú szökőkút 1000 liter folyékony csokoládét keringtet. Azt nem tudom, hogy meg lehet e kóstolni, de mindenképpen eléggé impozáns.

A látogatók felfedezhetnek egy 1500 négyzetméteres kiállítóteret, olyan helyiségekkel, amelyek a csokoládé világának különböző aspektusait mutatják be, a csokoládé 5000 éves történetétől kezdve egészen odáig, hogy hogyan lett Svájc csokoládé otthona.

A túra több újdonságot is mutat a látogatóknak, többek között  a Wonka-jellegű Innovation Lab által, ahol olyan kérdésekre is választ kapunk, hogy készíthetünk csokoládét kakaófák nélkül? Illetve, hogyan változtathatja meg a mesterséges intelligencia a csokoládétermelést?

Persze nem lenne igazi élmény, ha nem kóstolhatnánk végig mindent, de szerencsére erre is lehetőségünk van a múzeumban. Akár még a saját egyedi csokinkat is összeállíthatjuk. Ha már szabadon utazhattok, és szeretnétek megnézni, akkor ITT tudtok jegyet venni.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Érdekes
Tudtad? A gin tonic gyógyszer is
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 29.