Gasztró

Megoldódik a legnagyobb problémánk: színre válogatott gumimacit is vehetünk végre

  • Szerző:nuus
  • 2019.09.22 | 07:46

Kiderült, hogy First World Problem a gumicukor mackók válogatása a zacskóból.

Fotó: Pixabay.com

Igen, nyakunkon a klímakatasztrófa, egész népek indulnak el, hogy új hazát keressenek maguknak, de a gumimacik témája mégsem hagyja nyugodni az emberiséget. Valljuk be, legtöbbünkkel már megesett, hogy egy baráti beszélgetésen szóba kerültek a gumimacik. Vagyis egészen pontosan az, hogy kinek melyik szín – azaz íz – a kedvence. (Jelen sorok írója a zöldet kedveli legjobban, és általában olyan zacskókkal szokott találkozni, amelyekbe igencsak fukarul került zöld kismackó.)

Eddig csak ömlesztve lehetett megvásárolni a különböző színű és ízű macikat, de úgy tűnik, a helyzet ezután változni fog. A Haribo igazán fogyasztóbarát lépést tett: színenként csomagolva is árusítani kezdte a gumimacikat. És ha nem ugrana be hirtelen, hogy milyen választék áll rendelkezésre, csak emlékeztetőül jöjjenek az ízek: eper, málna, citrom, narancs, alma és ananász. A kiválogatott gumimacik kicsit drágábbak, mint a vegyesen zacskóba került társaik, Németországban – a gyártó webshopjában feltüntetett ár szerint – 100 gramm egyszínű medve 65 centbe kerül, amíg a vegyes mackók 100 grammjáért csupán 48 centet kell kiperkálniuk az édességkedvelőknek.

És még egy érdekesség azoknak, akik a színek és ízek kavalkádja után az elnevezésen is elgondolkoztak: segítségül először annyit árulunk el, hogy egy Johann Riegel nevű úriember alapította a céget Bonn városában. Megvan a megfejtés? A Johann becézett formája a Hans, tehát HAns RIegel Bonn, azaz HA-RI-BO.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló