Gasztró

Laboratóriumi hús: már nem kell megölni a csirkét ahhoz, hogy ehessünk húsából

  • Szerző:nuus
  • 2018.10.19 | 12:12

Néhány év, és vége a vegák etikai aggodalmainak: készül a laboratóriumi körülmények között, állati sejtekből fejlesztett hús, amely ízre épp olyan, mint az élő példány húsa... volna, ha azt levágnák.

Mintát vesznek az élő csirkétől, majd néhány nap alatt kitenyésztik a húst, amiből aztán a finomság készül. A laboratóriumi körülmények között létrehozott csirke nugget a BBC riportere szerint épp olyan, mint az eredeti, meg nem mondaná a különbséget. Még néhány év, és bárki – ideértve a vegákat is – tesztelheti pipihusit, amihez egyetlen csirkének sem kellett kivéreznie…

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Vizuál
Élethű tollrajzok Párizsból
  • szerző:nuus
  • 2019. 10. 04.