Gasztró

Dolgok, amiket csak azok értenek, akik iszonyú gyorsan esznek

  • Szerző:nuus
  • 2018.10.30 | 06:41

Vannak, akik lassan, mindent ízt kiélvezve kóstolgatnak, míg másokat már gyerekként is figyelmeztettek: „lassan, nem veszi el senki!”. Mi a közös azokban, akik gyors evők?

(kép: Pixabay)

1. Egyes éttermekben megesik, hogy tesznek ki chipset, kenyeret, bruschettát vagy bármi egyebet, hogy a vendégek csipegetni tudjanak, mielőtt kihozzák a kajájukat. Na, ez szívás: a gyorsevő ilyenkor jóllakik, mielőtt a főétel megérkezne.
2. Rendszeresen előfordul, hogy mások beszólnak: „lassabban, élvezd ki az ízét”. Jó, de ha egyszerűen éhes az ember?
3. A valóság persze az, hogy inkább azért eszel gyorsan, mert annyira élvezed az ízeket…
4. Ez a típus rendszeresen végigégeti a szája belsejét a még totálisan forró kajával, ezért aztán szinte mindig van egy seb a nyelvén, szájpadlásán.
5. Egészen biztosan ismered az érzést, amikor szép lassan forgatod a krumplit a szádban, zsonglőrködsz, amíg elhűl valamennyire… de ki nem köpnéd, mert az nem opció.

6. És mégis milyen bosszantó, ha megégeted a nyelved, és emiatt nem érzel bizonyos ízeket másnap.
7. A drive-through veszélyes dolog, hiszen jó eséllyel betolod a kaját, mielőtt hazaérnél.
8. Teljesen zavarba tudsz jönni, ha életedben először eszel valakivel, legyen szó randiról vagy üzleti ebédről: már rég végeztél mindennel, mikor a másik még csak félúton van a kajálással.
9. Van, hogy felteszed magadnak a kérdést: „Vajon még éhes vagyok, vagy csak olyan gyorsan ettem, hogy a testem ne is kapcsolt, hogy igazából már jóllaktam?”
10. Ha főzöl, a legtöbbször olyan kaját készítesz, ami egy órán belül megvan, és aztán három perc alatt befalod az egészet.

11. Sosem érted azokat, akik az asztalnál még lefotózzák a kaját, amire egy órát vártak. Te addigra már be is fejezted az első fogást.
12. Igyekszel nem mereven bámulni a másik tányérját – pláne nyilvános helyen-, de lássuk be: ez azért nem könnyű…
13. Halálosan felidegesít, amikor egy filmben a főhős turkálja az ételt, vagy lassan és szexin csemegézik. Közben végig az jár a fejedben, hogy „haladjál már, egyél, bakker!”.
14. Az a legidegesítőbb dolog a világon, amikor az asztaltársaság többféle ételt rendel egy egzotikus étteremben, hogy mindenki többféle dolgot megkóstolhasson, de te már alig bírod türtőztetni magad, hogy kivárd a felosztást… ja, és hogy közben még csevegni is kéne?
15. Van, hogy olyan gyorsan eszel, hogy úgy érzed, túlzabáltad magad.

16. Az megvan, amikor a pincér jön megnézni, mi a helyzet, de tele a szád, így válaszolni se tudsz az esetleges kérdésére?
17. Néha eltűnődsz azon, hogy vajon honnan ered ez a rossz (?) szokásod, hogy állandóan habzsolsz. Sürgettek valaha gyerekként az asztalnál, vagy mi?
18. Az állandó csuklás. Na, ez az, amivel nem lehet mit kezdeni.
19. A bosszantó érzés, hogy már megint túl sokat ettél, és már nem tudsz mindent megkóstolni.
20. Aztán amikor arról olvasol különféle cikkeket, hogy brit tudósok szerint a gyors kajálás egészségtelen és összezavarja az emésztést, igyekszel drasztikus életmódváltáson átesni, de persze nem megy…


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló