Gasztró

Nem szeretnél ételmérgezést kapni? Ezt a hat dolgot kerüld nagy ívben

  • Szerző:nuus
  • 2017.11.01 | 16:13

Egy profi veszi el az étvágyadat a nyers ennivalóktól. A gyomorrontás a legtöbbször hőkezeléssel kivédhető.

Volt már ételmérgezésed? Életed egyik legrosszabb élménye lehetett. A hányást, hasmenést és erős görcsöket okozó baktériumokat a Food Good tanácsainak segítségével elkerülheted.

Bill Marler egy olyan ügyvéd, aki ételekkel kapcsolatos ügyekre specializálódott, és az elmúlt 25 évben jutott az asztalára számos ínyencfalat. Több száz ételmérgezéses pert tud már maga mögött, melyekből legalább 600 millió dollárt (160 milliárd forint felett) nyert ügyfelei számára.

A washingtoni jogász páciensei történeteiből megtanulta, mihez nem érdemes egyáltalán nyúlni. Szerinte hat étel az, amitől jobb, ha örökre megfosztod magad.

Nyers osztriga

Ezt is a klímaváltozásnak köszönhetjük: az emelkedő hőmérsékletű tengervíz a baktériumok melegágya.

Az osztrigák mindent beszippantanak: úgy táplálkoznak, hogy kiszűrik, ami nekik kell. Ha bacilus van a vízben, az is beléjük jut. Az utóbbi öt évben megsokszorozódtak az ügyek, amelyek ezzel a kagylóval kapcsolatosak.

Nyers tojás

A szalmonella-helyzet sokkal jobb, mint húsz éve, viszont

én biztosra megyek – jól megfőzöm/átsütöm azt a tojást.

Pasztőrizálatlan tej, gyümölcslé

Nem érdemes kihagyni ezt a lépést sem: egészen egyszerűen nincs annyi előnye a nyers innivalóknak, mint esetleges hátránya.

Nyers csírák

Marler hőkezelés nélkül nem hajlandó megenni ezeket a friss hajtásokat sem:

Túl sok esetet láttam már.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló