Gasztró

Ez az étel a Pinterest kedvence

  • Szerző:nuus
  • 2018.11.12 | 15:59

Jól megnézték, hogy mit néznek meg az emberek.

123rf.com

Legyen szó otthonszépítésről, divatról vagy egy jó receptről, a Pinterest tuti választ ad, hogy mire gerjednek éppen az emberek. És hgy ne haljunk meg hülyén, a The Kitchn utánajárt, hogy melyik most a legnépszerűbb csicseriborsós fogás az oldalon.

Miért pont csicseriborsó?

Mert nem csupán nagyon egészséges, hanem rendkívül sokoldalú is. Megsüthetjük ropogósra, hogy aztán a kedvenc salátánkat bőségesen megszórjuk a kis golyókkal. Készíthetünk belőle humuszt, amelyhez pitát vagy például nyers zöldséghasábokat tálalhatunk. Adhatjuk húsos vagy zöldséges pörköltekhez, illetve a levesekhez. Így már biztosan érthető, hogy mindenkit arra biztatunk: egy-egy konzerv csicseriborsó mindig legyen a kamrapolcunkon.

És a kedvenc…

Nem más mint egy indiai ízvilágú vegetáriánus tikka masala recept a The Iron You bloggerétől, melyet a Pinteresten idén már 163 000 alkalommal mentettek el a látogatók. Isteni finom, könnyű, de egyben laktató fogás, így az őszi és a téli időszak sztárja.

Miért szeretik ennyien?

Mert pusztán néhány hozzávalóból, 30 perc alatt elkészül ez a fűszeres, melengető finomság. Egy kevés zsiradékon üvegesre párolunk vörös- és fokhagymát. Jöhet rá némi reszelt gyömbér, kevés só, melegítő hatású fűszerek (garam masala, kurkuma, római kömény, koriander, cayenne bors), majd hámozott, aprított paradicsom és a leszűrt csicseriborsó. Az egészet felöntjük kókusztejjel, majd lassú tűzön puhára főzzük, végül egy kevés kukoricakeményítővel besűrítjük a levét. Készíthetünk mellé illatos jázmin rizst, tálaláskor pedig az egészet érdemes megszórni egy jó adag finomra aprított korianderzölddel.

Miért jolly joker?

Mert nem csupán finom és egészséges, hanem kitűnő választás vegánoknak, valamint glutén- és laktózérzékenyeknek egyaránt.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Galambos Dorina nem tervez gyereket
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.