47
Gasztró
Tudtad, hogy a világ legdrágább sajtját itt gyártják a közelben?
Egész pontosan Szerbiában, a Zasavica természetvédelmi területen. A sajtfajta neve pedig az, hogy Pule.
1 kiló Pule 1000 euró, és most nem viccelünk, tényleg így van. Ami különlegessé teszi, az egy szamárfajta, ami itt él (nagyjából 140 példány van belőle), a sajt az ő tejükből készül. De ez még mindig csak nagyzási hóbort lenne. De ha eláruljuk, hogy a szamártej majdnem hajszálpontosan olyan összetételű, mint az emberi anyatej, akkor már érthető a Pule különlegessége. A sajt egyébként rendkívül egészséges: alacsony a zsírtartalma, tele van antiallergénnel, és 60-szor több C-vitamin van benne, mint a hétköznapi tehéntejben.
Szólj hozzá
Nincs hozzászólás
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.