Gasztró
A pizzadilla az új gasztróőrület
Ez a különleges pizza és quesadilla hibrid étel lehet a következő évek legnagyobb durranása, hiszen hihetetlenül egyszerű elkészíteni, 15 perc sem kell hozzá, ezerféleképpen variálható, és persze elképesztően finom.
Akár egy gyerekzsúron is kitűnő program: tegyük ki a hozzávalókat az asztalra, s minden gyerek elkészítheti a saját kis pizzadilláját, a felnőttek pedig megsütik nagyjából 5-7 perc alatt.
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
Szükségünk lesz hozzá két darab tortillalapra, amit vásárolhatunk készen is az üzletekben, de elkészíthetjük mi magunk is: fél kiló lisztben keverjünk el egy evőkanál sót, morzsoljunk bele 10 dkg vajat, s lassanként adjunk hozzá annyi langyos vizet, amennyit felvesz, ez nagyjából 2 dl lesz. Ha kész, gyúrjunk belőle nyolc kis gombócot, s nyújtsuk őket minél vékonyabb kör alakra. Ha nem használjuk fel az összes tésztát azonnal, tegyük a hűtőbe, pár napot kibír, a mélyhűtőben pedig akár hónapokat is.
A pizzadillához kettő lapra lesz szükségünk: vajazzuk meg egy teflon vagy palacsintasütő alját, tegyük bele az első lapot, kenjük meg pizzaszósszal és olyan feltétekkel, amilyenekkel csak szeretnénk. Isteni finom chorizóval, szalámival, egy kis pepperonival és sok-sok sajttal. Ezután jön rá a következő lap, majd arra ismét szósz, hús, feltét és sajt. Ezután fedjük le akár egy nagy lapostányérral, s legalább 5 percig süssük, vigyázva, hogy a legalsó lap ne égjen meg. Forrón tálaljuk, mindenki imádni fogja, ahogy a sajt olvad, s a felső lap egy újabb finom réteget takar.
Nyitókép: Instagram
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.