Gasztró

A pizzadilla az új gasztróőrület

  • Szerző:nuus
  • 2018.12.13 | 09:48

Ez a különleges pizza és quesadilla hibrid étel lehet a következő évek legnagyobb durranása, hiszen hihetetlenül egyszerű elkészíteni, 15 perc sem kell hozzá, ezerféleképpen variálható, és persze elképesztően finom.

Akár egy gyerekzsúron is kitűnő program: tegyük ki a hozzávalókat az asztalra, s minden gyerek elkészítheti a saját kis pizzadilláját, a felnőttek pedig megsütik nagyjából 5-7 perc alatt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

If a pizza and ‘dilla had a baby… it’d 100% be this ? #Delish #DamnThatsDelish #pizzadilla #pizza #quesadilla

Delish (@delish) által megosztott bejegyzés,

Szükségünk lesz hozzá két darab tortillalapra, amit vásárolhatunk készen is az üzletekben, de elkészíthetjük mi magunk is: fél kiló lisztben keverjünk el egy evőkanál sót, morzsoljunk bele 10 dkg vajat, s lassanként adjunk hozzá annyi langyos vizet, amennyit felvesz, ez nagyjából 2 dl lesz. Ha kész, gyúrjunk belőle nyolc kis gombócot, s nyújtsuk őket minél vékonyabb kör alakra. Ha nem használjuk fel az összes tésztát azonnal, tegyük a hűtőbe, pár napot kibír, a mélyhűtőben pedig akár hónapokat is.

A pizzadillához kettő lapra lesz szükségünk: vajazzuk meg egy teflon vagy palacsintasütő alját, tegyük bele az első lapot, kenjük meg pizzaszósszal és olyan feltétekkel, amilyenekkel csak szeretnénk. Isteni finom chorizóval, szalámival, egy kis pepperonival és sok-sok sajttal. Ezután jön rá a következő lap, majd arra ismét szósz, hús, feltét és sajt. Ezután fedjük le akár egy nagy lapostányérral, s legalább 5 percig süssük, vigyázva, hogy a legalsó lap ne égjen meg. Forrón tálaljuk, mindenki imádni fogja, ahogy a sajt olvad, s a felső lap egy újabb finom réteget takar.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

time to invite this fella to the party ?? an ooey gooey melty pizzadilla made with a flat iron! All part of our 2 part collab with the ingenious @veganmacgyver ❤️ WATCH AT LINK IN PROFILE ??

hot for food (@hotforfood) által megosztott bejegyzés,

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

A delicious tortilla filled with a mouth-watering Hot and Spicy filling is the best way to fulfill your cravings! #Pizzadilla #HotandSpicy #MouthWatering #Pizzahutsl

Pizza Hut SL (@pizzahutsl) által megosztott bejegyzés,

Nyitókép: Instagram


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
TV
Durva döntést hozott a Netflix
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 03.