Gasztró

Három Michelin-csillagos éttermét alakítja át hamburgerezővé Dani García spanyol séf

  • Szerző:nuus
  • 2018.12.19 | 16:48

Három Michelin-csillagos marbellai éttermét alakítja át hamburgerezővé Dani García spanyol séf.

A 42 éves sztárszakács alig egy hónappal azután tette közzé döntését a Twitteren, hogy Lisszabonban megkapta a Michelin-kalauz elismerését, amellyel a nevét viselő étterem lett Andalúzia második, háromcsillagos vendéglátóhelye.

 

View this post on Instagram

 

? Espagne ??/ @danigarcia7 claque la porte de son restaurant de Marbella. Le célèbre chef espagnol venait tout juste de célébrer sa troisième étoile au @michelinguide obtenue en octobre 2017. Dani Garcia veut transformer son restaurant éponyme en steak house pour y faire des hamburgers ! Le nouveau spot des amateurs de burgers pourrait bien être bientôt du côté de Marbella …/ ?? ? Spain ?? / @ danigarcia7 slams the door of his restaurant in Marbella. The famous Spanish chef had just celebrated his third star @Michelinguide obtained in October 2017. Dani Garcia wants to turn his eponymous restaurant into a steak house for hamburgers! The new spot of burgers lovers may soon be on the side of Marbella … #danigarcia #marbella #restaurant #food #gastronomie #cooker #cook #chef #espagne #espana #spain #burger #hamburger #steakhouse #infostories #lastoryquivousinforme ( ? @danigarcia7 )

A post shared by Infostories (@infostories) on

“Amikor eléred az álmodat, eljön a pillanat a mérlegelésre: mi jön ezután?” – nyilatkozta a La Vanguardia című napilapnak azután, hogy bejelentése nagy feltűnést keltett. A séf arról vallott, hogy húsz csúcsgasztronómiában eltöltött év után olyan ételeket szeretne készíteni, amelyek a szélesebb közönség számára elérhetők, 15-20 eurós (4800-6500 forint) fogásokban gondolkodik.

Véleménye szerint Spanyolországban időszerű lenne egy újabb gasztronómiai forradalom, mivel óriási szakadékot lát az átlagos éttermek és csúcsgasztronómia között. Marbellai étterme jövő év októberében zár majd be, és steak house lesz belőle, amely elsősorban hamburgereket kínál majd. Dani García emellett tovább bővíti BiBo nevű középkategóriás étteremhálózatát, Marbella és Madrid után Dohában nyit újabb vendéglátóhelyet. “Elviszem az andalúz gasztronómiáról alkotott elképzelésemet a világ minden sarkába” – nyilatkozta a séf.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.