Helyek

Ezekben a városokban a legnehezebb élni és dolgozni

  • Szerző:nuus
  • 2019.04.05 | 06:47

Az alábbi városokban elképesztő méreteket öltött a munkanélküliség, s ha valaki mégis álláshoz jut, az állam alaposan megnehezíti az életét, melynek oka elsősorban az alacsony bérekre, a veszélyes munkakörülményekre, a rémes infrastruktúrára, a létbizonytalanságra és a bűnözés terjedésére vezethető vissza.

Nem is beszélve arról, hogy az itteni lakosok általában abszolút feketén tevékenykednek, s esélyük sincs arra, hogy valaha állami támogatásokra – gyesre, gyedre, táppénzre, nyugdíjra – legyenek jogosultak.

1. Lagosz, Nigéria

A legsúlyosabb problémák: infrastruktúra, bűnözés

Egyéb súlyos gondok: légszennyezés, betegségek és járványok, rossz higiéniai körülmények, orvosi ellátás hiányosságai, élelmiszer és egyéb termékek, szolgáltatások nehéz elérhetősége.

Más aggasztó problémák: éghajlat, oktatás körülményei és színvonala, politikai erőszak és elnyomás, a kultúra és a szórakozás nehéz helyzete.

Afrika legnagyobb országának legméretesebb városa, Lagosz a világ legtöbb problémával küzdő területe pillanatnyilag, ahol a legnehezebb dolgozni. A közlekedés borzalmas (lényegesen rosszabb, mint nálunk egy BKV- vagy MÁV-sztrájk esetén), a lakhatási és higiénés körülmények elviselhetetlenek, orvosi ellátás szinte egyáltalán nincs. Az európaiak, akik ott teljesítenek katonai vagy orvosi szolgálatot, gyakran esnek utcai támadások áldozatául…

2. Jakarta, Indonézia

A legsúlyosabb problémák: szennyezettség, járványok és fertőzések, orvosi ellátás hiányosságai, politikai elnyomás és erőszak, bűnözés, társadalmi elégedetlenség.

Indonézia ugyan jobban „tartja magát” a válság alatt, mint a legtöbb harmadik világbeli ország, de ettől még nem lesz fenékig tejfel az élet Jakartában. Ennek ellenére a nagyváros mégis sokak számára vonzó, talán pont egzotikus allűrje miatt – írja az ORC. Indonézia a világ legnagyobb muszlim országa, ahol naponta történnek kisebb-nagyobb, terror jellegű támadások külföldiek ellen. Valószínűleg ez a legnagyobb visszatartó erő a bevándorlók számára.

3. Rijád, Szaúd-Arábia

A legsúlyosabb problémák: politikai elnyomás és erőszak, társadalmi elégedetlenség

További fontos gondok: kultúra, szórakozás, oktatás hiánya

Egyéb komoly gondok: lakhatás, klíma, egészségügy, közlekedés

Senkit nem ér különösebb meglepetés, amikor a szaúdi főváros nehéz munka-és persze életkörülményeiről hall, de a helyzet a válság óta még inkább kedvez a szélsőségeknek. Rengeteg korlátozással kell számolniuk az ott élőknek, akár öltözködésről, étkezésről, utazásról vagy bizonyos élvezeti cikkek használatáról van szó. Végül az ORC figyelmezteti a Rijádba utazó embereket, hogy „az ország szigorú erkölcsi és vallási törvényeit” megszegni kimondottan életveszélyes, különösen nők számára.

4. Almaty, Kazahsztán

A főbb problémák: szennyezettség, fertőzések és járványok, orvosi ellátás és egészségügy hiányosságai

Egyéb nyomasztó gondok: lakhatás, klíma, oktatás, infrastruktúra, kultúra, szórakozás

A legsúlyosabb problémát a főváros elszigeteltsége jelenti. Rengeteg járvány, fertőzés sújtja a várost, ami az egészségügy nehéz helyzete miatt különösen próbára teszi a lakosságot és az ide látogatókat. „Elvárt színvonalon aluli infrastruktúra, elégtelen lakhatási körülmények, jelentős bűnözési ráta és egyéb nehézségek” – írja éves ismertetőjében az ORC.

5. Mumbai, India

A legsúlyosabb problémák: szennyezettség, betegségek és fertőzöttség, infrastruktúra, politikai elnyomás és erőszak

Egyéb súlyos gondok: a klíma, orvosi ellátás akadozása

Dacára a szélsőséges éghajlatnak és a nehéz gazdasági körülményeknek, India gazdasági központja sokak számára vonzó úti cél néhány hónap erejéig, mivel maga a város gyönyörű. „Az ország legszebb épületei itt találhatók, Mumbai tele van izgalmas vendéglőkkel, éttermekkel és múzeumokkal” – írja az ORC. A többséget azonban meglepik a kaotikus körülmények és a rossz higiénés feltételek.

Ugye, nem is olyan rossz Magyarországon élni és dolgozni?

Nyitókép: pixabay.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.