Helyek

Valami elképesztő módon megdrágultak a nyaralók a kovid alatt – ezek a számok

  • Szerző:nuus
  • 2021.06.09 | 09:48

A legnépszerűbb helyeken két számjegyű drágulás volt a nyaraló piacon.

A koronavírus-járvány megakasztotta az országos lakáspiaci árnövekedést, a nyaraló piacra viszont ez nem igaz – írja az ingatlan.com. Összesen negyvenezer hirdetést elemeztek. A Velencei-tónál, Gárdonyban az átlagos négyzetméterár idén június elején 655 ezer forint volt, ami húsz százalékos emelkedés éves szinten. Velence településen 17 százalékkal, 618 ezer forintra nőttek a négyzetméterárak, miközben

az eladó lakóingatlanok kínálata stagnál.

A Balaton északi partján, a Veszprém megyében 756 ezer forint volt az átlagos négyzetméterár, ez 35 százalékos növekedés. A hatalmas drágulás oka, hogy a kínálat majdnem a felére esett vissza. A Balaton déli partján lévő településeken 700 ezer forintra emelkedett az átlagos négyzetméterár, ami húsz százalékos drágulás.
A legmenőbb településeken, például Tihanyban, Alsóörsön vagy Szántódon már egymillió forintot meghaladó négyzetméter árakkal találkozhatnak az érdeklődők. Az egymilliós átlagos négyzetméter árakat az is okozza, hogy sok új lakóingatlan épül, értékesítési céllal.

A Tisza-tónál is 20 százalékkal nőttek az árak

az elmúlt egy évben, de itt jóval olcsóbbak az ingatlanok. Az átlagos kínálati ár négyzetméterenként 172 ezer forint, Abádszalókot 175 ezer, Poroszlót pedig 179 ezer forintos ár jellemezte június elején. A Dunakanyar népszerű települései közül Zebegényben, Nagymaroson, Visegrádon idén júniusban 457-542 ezer forintért kínálták eladásra az ingatlanok négyzetméterét, ez 44-59 százalékos éves drágulás.

Kisorosziban 80 százalékkal,

Tahitótfaluban pedig 43 százalékkal emelkedtek az árak. Ez az előbbi településen 553 ezer, utóbbin 494 ezer forintos átlagos négyzetméterárat jelent. A Dunakanyar árrobbanása nem meglepő, hiszen a környék a fővárosi agglomeráció része, ahová folyamatos a beköltözés Budapestről.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sport
Európa bajnok lett Érdi Mária
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 23.