Helyek

Különleges IKEA nyílik Bécs belvárosában

  • Szerző:nuus
  • 2021.08.04 | 08:18

A világon elsőként az új, bécsi IKEA mellett nem lesz parkoló – csak kézben, vagy bringával elvihető cuccokat kínálnak azonnalra.

Az új IKEA áruházban csak olyasmit lehet azonnali elvitellel megvenni, ami gyalog, biciklin, vagy tömegközlekedési eszközön szállítható. A vásárláshoz elég lesz egy okostelefon. Az autómentes bútoráruház augusztus 26-án nyílik meg a bécsi belvárosban.

Az automatizálás, digitalizáció és fenntarthatóság szellemében

épült Bécs legújabb IKEA áruháza. A vásárláshoz itt már nem lesz szükség nagy bevásárlókocsikra. A vásárló az IKEA-applikáció segítségével magának szkennelheti be okostelefonjával a kívánt terméket, amit aztán rögtön ki is fizethet és mérettől függően magával vihet. Az alagsori, automatizált raktárban több mint háromezer árucikk áll készen az azonnali elvitelre. A nagyobb termékeket kiszállítják, vagy külső átvételi ponton vehető át. Az IKEA ezzel nem a dolgozói létszámot akarja csökkenteni:

a Westbahnhof mellett található áruház 320 embert foglalkoztat majd.

A fenntarthatósági szempontok jegyében az épület mellett csak kerékpáros parkoló kap helyet, autóval nem lehet megállni. 160 darab, óriáscserépbe ültetett fa szolgálja a homlokzatok és a tető árnyékolását, utóbbira napelemeket is telepítenek. A látogatók maguk is élvezhetik a növények közelségét a zöld tetőteraszon. A gasztronómiai kínálatban komoly szerep jut a vegetariánus fogásoknak.

Az IKEA kezdetben online foglalható jegyhez köti a látogatást.

Jegyet fél órás intervallumokra adnak ki, így szabályozzák a létszámot a bejáratnál. Ausztria legkisebb IKEÁ-ja összesen 140 millió euróból épül. Az épület hét emeletéből ötöt a svéd bútorkereskedő foglal majd el. A felső kettőre fiataloknak és üzleti utazóknak szánt szálloda költözik.

Nyitókép: © IKEA


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.