Helyek

Láttad már az Ördög hídját? Itt van a közelünkben!

  • Szerző:nuus
  • 2020.10.04 | 15:20

A németországi Rakotzbrücke különleges és egyedülálló látványt nyújt. Drezdától északkeletre, a német-lengyel határ mellett található. Nem véletlenül az Ördög hídja!

Az észak-szászországi kőhíd még az 1800-as években épült meg hatalmas bazaltoszlopokból, és egyedülálló látványt nyújt a maga nemében. Az alatta található víz a Rakotzsee magas vízállásánál a víztükörrel kiegészülve egy tökéletes kör formálódik ki.

Az Ördög hídját nem más mint Friedrich Hermann Rötschke építtette, miután megvette a parkot és a többszáz hektáros birtokán egy csodálatos angolkertet alakított ki. A közeli kőbányákból hozatott bazaltból építtette fel hídját 1860-ban, 1800-as évek végén Friedrich XI. Leopold gróf vásárolta meg a parkot, ahol addigra már más hidak, szobrok, és egy kastély is állt.

Új tulajdonosa még csodásabbá tette az összhatást: az épített hatalmasságok mellé gyönyörű virágtakarót álmodott meg, máig minden tavasszal megcsodálható a park rododendron populációja.

A tó és környéke eleinte erdőgazdálkodási, mezőgazdasági célokat szolgált, az 1960-as évektől fellendült a turizmus, így az elején még kemping is volt a parkban, később kisvasút épült, és nem véletlen az, hogy a környék máig nagy népszerűségnek örvend, hiszen egyedülálló látványt nyújt azoknak akik felkeresik a parkot. A cél a fürdőtó kialakítása volt, a 70-es években kemping is épült a parkban.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Helyek
Újra látogatható a Machu Picchu
  • szerző:nuus
  • 2020. 11. 02.