Környezet

Betiltja a rövid repülőutakat egy európai ország

  • Szerző:nuus
  • 2022.12.05 | 16:48

A repülés korlátozó döntés már végleges, jóváhagyták.

Miután jóváhagyta az Európai Bizottság, Franciaországban megszűnnek a két és félórásnál rövidebb, környezetszennyező belföldi repülőjáratok. Az előremutató döntés olyan városok között szünteti meg a környezetszennyező légi közlekedést, amik vasúttal is könnyen utazhatóak – írja a Telex. Egyelőre három desztinációt érint a tilalom, Párizs, Nantes, Lyon és Bordeaux között.

Ha javul a vasúti összeköttetés,

az további járattörléseket vonhat maga után, a 2021-es éghajlatvédelmi törvények részeként. Azt még nem tudni, mikortól lépnek érvénybe a korlátozások, de magángépekkel sem lehet majd rövidebb utakra felszállni. Clément Beaune közlekedési miniszter szerint Franciaország nem tűrheti tovább, hogy a tehetősebbek magánrepülőgépeket használjanak, miközben a lakosság jelentősebb hányada

megszorításokat vállal az éghajlatváltozás kezelése érdekében.

A rövid távú járatokra vonatkozó tilalom három évig lesz érvényben, ezt követően a Bizottság felülvizsgálja. „Jelentős előrelépés az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére irányuló politikájában. Büszke vagyok arra, hogy Franciaország úttörő szerepet játszik ezen a területen” – mondta a közlekedési miniszter.

Durva videó: madárrajjal ütközött össze egy repülőgép – videó


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sport
Európa bajnok lett Érdi Mária
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 23.