Koronavírus

Tragédia: megfázással fordult orvoshoz, a mentőautóban halt meg a 15 éves lány

  • Szerző:nuus
  • 2022.01.31 | 08:18

A kórháztól néhány száz méterre, a mentőautóban halt meg egy 15 éves lány.

Teodora a vászlói Ștefan Procopiu Líceum kilencedikes diákja volt, múlt héten fizika és matematika versenyeken elért jó eredményeiért díjazták az iskolában. Bentlakásban lakott, hétvégente pedig hazajárt Tăcutára. A január 24-i hivatalos szabadnap utáni kedden az édesanyja arról értesítette az osztályfőnököt, hogy Teodora megfázott, ezért nem tud iskolába menni.

Szerdán az édesanyja felkereste a falubeli háziorvost azzal, hogy a lánya köhög, lázas, néhány napja hűlés elleni gyógyszereket szed, és az otthon elvégzett koronavírus-nyáltesztjei negatívak voltak. A háziorvos arra kérte az anyát, hogy másnap vigye be a lányát konzultációra. Csütörtökön Teodora édesanyjával együtt eljutott a háziorvoshoz, aki megállapította, hogy a vérében 80 százalékos az oxigénszaturáció.

Mentőt hívott, hogy a lányt azonnal kórházba szállítsák. A mentősök kérdésére, hogy miért fordultak ennyire későn orvoshoz, az anya azt mondta, hogy

Teodora először visszautasította az orvosi konzultációt.

A lány állapota folyamatosan romlott a mentőautóban, és Vaslui előtt 20 kilométerrel elvesztette az eszméletét. A mentősök intenzív terápiás csapatot hívtak segítségül, a két autó Vaslui határában, a kórháztól néhány száz méterre találkozott, de a próbálkozások ellenére a lány életét már nem tudták megmenteni.

A rendőrség közölte, hogy gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával indít eljárást, és folyamatban van a halál pontos okának megállapítása.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Gasztró
Jó hír a sör szerelmeseinek!
  • szerző:nuus
  • 2024. 05. 07.