Film

Beverly Hills-i zsaru: Axel Foley – Igazi közhelygyűjtemény, mégis van létjogosultsága

  • Szerző:nuus
  • 2024.07.06 | 11:28

Felesleges lenne cukormázas szép szavakkal körbeölelni a tényeket, a Beverly Hills-i zsaru: Axel Foley film bizony egy igazi kliségyűjtemény. De miért van létjogosultsága mégis a filmnek?

Az biztos, hogy a Beverly Hills-i zsaru: Axel Foley film nem a 10/10 pontos szórakoztatási élményt adja. De akkor mégis mit? A nosztalgiát!

Beverly Hills-i zsaru: Axel Foley
A Netflix amerikai streamingszolgáltató felvétele Eddie Murphy amerikai színészről a Beverly Hills-i zsaru: Axel Foley (Beverly Hills Cop: Axel F) című film egyik jelenetében a kaliforniai Beverly Hillsben 2024. július 2-án – Fotó: MTI/AP/Netflix/Netflix

Negyven év telt el a Beverly Hills-i zsaru első, és harminc a legutóbbi, harmadik része óta, ez a több évtizedes kiesés pedig nem tett túl jót, sem az egyediségnek, sem az új ötleteknek. Kár szépíteni, a negyedik részben Foley ugyan az a nagypofájú nyomozó, aki az első filmben is volt, régi autójával járja Detroit utcáit, mindenkihez van egy jó szava, és még mindig úgy kapja el a rossz arcokat, hogy szétszedi közben a fél várost. Mígnem egy korrupt zsaru fenyegetése miatt veszélybe nem kerül a lánya, akivel – döbbenet – rossz a viszonya. Természetesen a nagymenő zsaru rögtön repülőre pattan és szalad megmenteni a lányát, és persze felgöngyölíteni az ügyet.

A szereplőgárda néhány kivétellel ismerős lehet, felbukkan a megöregedett Taggert (John Ashton), a nagyon harsány Serge (Bronson Pinchot), de itt van Kevin Bacon, aki egy újabb tenyérbemászó rosszfiút alakít. És mi mással lehetne jobban eladni egy egyébként eredeti ötletektől mentes, kiszuperált filmet, mint a megöregedett, de jól ismert és szimpi fazonokkal, akiket az előző részekben megkedveltünk?!

Összességében a film hozza a tipik 80-as évek hangulatát, a jól ismert zene visszarepíti az embert az első film okozta hype-ba, és marha jó látni, Eddie Murphy mennyire felszabadult ebben a szerepben. Látszik, hogy Foley karaktere régi ismerős, és még mindig jól áll neki a szerep, no meg persze a poénok is, mert azok főleg az ő szájából hatnak igazán.

Egy szó, mint száz, bár eltelt három évtized, Axel Folex pocakot eresztett, a film egy klisébomba, de igenis van rá igény 2024-ben is. A nosztalgia elviszi a filmet, és ha nem is 10/10 az élmény, egy péntek esti könnyed kikapcsolódáshoz ideális.

A film elérhető Netflixen.

Olvass még több filmes hírt Film rovatunkban!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló