Koronavírus

Jön az új hullám, felkészülnek a magyarok: több megyében elfogytak az előre foglalható oltási időpontok

  • Szerző:nuus
  • 2022.07.12 | 10:48

Az elmúlt hetekben megugrott Európában a koronavírus-fertőzöttek, ezzel együtt pedig a kórházban kezeltek száma, ezért az Európai Unió egészségügyi szervezetei egy második emlékeztető oltás beadását javasolják a 60 év felettieknek.

Úgy néz ki, hogy a koronavírus újbóli megjelenése miatt sokan regisztrálták magukat emlékeztető oltásra júliusban, több megyében már nem is engedi az elektronikus rendszer a regisztrációt, mert elfogytak az előre foglalható helyek.

A hvg.hu összefoglalása szerint

Budapest, Fejér, Pest, Somogy, Vas és Veszprém megyében nem lehet már online időpontot foglalni erre a hónapra.

Azt javasolják, hogy az összes 60 év feletti, valamint a veszélyeztetett állampolgárok is kapják meg a második emlékeztető védőoltást. Az EU szervei április óta csak a 80 év felettieknek, valamint a súlyosan veszélyeztetettek számára javasolta az újabb dózisnak a beadását. Az új ajánlástól azt várják, hogy felgyorsítja a nemzeti oltóprogramokat, amelyek az elmúlt egy hónapban szinte leálltak.

Láttad már legújabb videónkat? Ha nem akkor nézz bele! 

Magyarországi adatokat legutóbb július 6-án közöltek a hatóságok. Akkor azt írták, hogy 488 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 10-en vannak lélegeztetőgépen. A beoltottak száma 6 411 997 fő, közülük 6 199 038 fő a második, 3 884 792 fő a harmadik, 305 920 fő már a negyedik oltását is felvette.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló