Koronavírus

Megszólalt a Pfizer – ez mindent megváltoztathat

  • Szerző:nuus
  • 2021.09.16 | 20:18
  • trendindex: 19

Az amerikai járványügy és gyógyszerhatóság emberei mellett részt vesznek egy tanácskozáson izraeli, brit szakemberek és a Pfizer kutatói is.

Elárulta a Pfizer: ezért nő a vakcinájukkal oltott fertőzöttek száma

Az amerikai gyógyszerügynökség által közölt információk szerint pénteken több kutató is megosztja tapasztalatait egy panelbeszélgetés keretében, az amerikai járványügy és gyógyszerhatóság emberei mellett részt vesznek a tanácskozáson izraeli, brit szakemberek és a Pfizer kutatói is.

Az FDA oldalán közzétett előzetes prezentációban a Pfizer utal arra, hogy a való életből vett adatok szerint az USA-ba és Izraelben is nő azok körében a koronavírus-fertőzöttek száma, akiket korábban oltottak be a vakcinákkal.

A védelem csökkenése a Pfizer szerint azzal függ össze, hogy a vakcinák kiváltotta immunválasz az idő előrehaladásával egyre csökken, nem pedig a delta variánssal.

Az izraeli szakértők a program szerint az emlékeztető oltások és azok hatékonysága kapcsán fognak megosztani fontos információkat, a Bristol Egyetem egyik professzora pedig a való életből vett adatok alapján elemzi ki a vakcinák hatékonyságát.

A Pfizer előzetes anyaga szerint a harmadik oltás különösen hatékonyan vizsgázik olyan területeken, ahol a delta variáns dominánssá vált – legalábbis ezt mutatják az izraeli adatok:

a 60 éven felülieknek adott emlékeztető oltás 86%-ban bizonyult hatékonynak a koronavírussal való megfertőződéssel szemben, legalább egy héttel annak beadását követően.

A gyártó emellett kitért az emlékeztető oltás kapcsán végzett, utolsó fázisban járó vizsgálatokra is, amelyekbe 300 embert vontak be. Ezek azt mutatják, hogy egy harmadik dózis megemelte a vér antitestjeinek számát.

Egy hónappal a harmadik oltás beadását követően az antitestek szintje több mint háromszorosa annak a szintnek, amelyet a második dózis beadását követő egy hónappal mértek.

Mindemellett az adatok egyelőre azt mutatják, a harmadik oltás nem okozott semmilyen váratlan mellékhatást sem az oltottak körében.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló