Koronavírus

Eddig nem volt még ennyi áldozata hazánkban a vírusnak

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2020.10.13 | 10:18

Elhunyt huszonnyolc beteg, és újabb 1025 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést.

A kormányzati portálon azt írták: 39 862-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 996-ra emelkedett, 11 753-an már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 27 113. Az aktív fertőzöttek 33 százaléka, az elhunytak 45 százaléka, a gyógyultak 32 százaléka budapesti. Az új, dinamikus adatszolgáltatás adatai szerint 1519 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 160-an vannak lélegeztetőgépen.
Hatósági házi karanténban 21 990-en vannak, a mintavételek száma 841 220-ra nőtt.

Közben Olaszországban is szigorírásokat vezetnek be, Giuseppe Conte miniszterelnök hétfőn éjszaka írta alá az új intézkedéscsomagot a járvány ismételt erősödésének megfékezésére. A fertőzöttségi adatok az utóbbi egy hét alatt megkétszereződtek, a járvány országosan terjed, a dél-olaszországi kórházak megteltek. A kormány újabb szigorítása a járványgörbe további erőteljes emelkedésének megelőzését szolgálja. Giuseppe Conte úgy nyilatkozott, hogy minden eszközzel el akarják kerülni az ország újbóli lezárását és a gazdaság leállását.

A harminc napra érvényes kormányrendelet most első ízben a kötelező érvényű korlátozások mellett, “erősen tanácsolt” óvintézkedéseket is tartalmaz. Utóbbiak között szorgalmazza, hogy az olaszok otthonaikban is viseljenek szájmaszkot, ha nem a velük élő, vendégségbe érkezett családtagokkal, barátokkal vannak együtt, vagy esetleg takarítónő dolgozik az otthonukban. A rendelet szerint célszerű, hogy egyszerre legfeljebb hat személy tartózkodjon egy lakásban. Így kívánják korlátozni a lakásokban rendezett összejöveteleken, házibulikon részt vevők számát.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló