Koronavírus

Ausztriában nyitnak a boltok, a bajorok betiltják a köztéri alkoholfogyasztást

  • Szerző:nuus
  • 2020.12.07 | 14:18

Németországban szigorodnak a szabályok, ezzel szemben Ausztria megkezdte az újranyitást, és annak előkészületét!

Markus Söder bejelentette, december 9-től veszélyhelyzetet hirdet ki Bajorországban. Mint mondta, a november elején bevezetett korlátozásokkal nem sikerült visszafogni a vírus terjedését, ezért szigorúbban fogják ellenőrizni az intézkedéseket. Emellett az egész tartományban betiltják a köztéri alkoholfogyasztást, és mindössze karácsonykor engednek lazítani a gyülekezési szabályokon, szilveszterkor nem.

Ezzel szemben Bécsben Kurz és Ludwig délelőtt közösen keresték fel a főváros egyik legnagyobb, a Práternél létesített “tesztutcáját” (Messe Wien), hogy ezzel is felhívják a figyelmet a tömeges tesztelés fontosságára, és minél nagyobb részvételre buzdítsák a lakosságot. Mindkettőjük teszteredménye negatív lett. A hétfőn újra megnyitott kereskedelmi és szolgáltatóipari egységekben a maszkviselésen túlmenően új előírás, hogy 10 négyzetméterenként csak egy vevő tartózkodhat.

Az iskolákban az első 8 évfolyamon újra megkezdődött az oktatás, de a 10 éven felüli gyerekeknek kötelező a maszkviselés a tantermekben is.
Újra engedélyezett a szabadtéri egyéni sportolás, de a sípályák megnyitására karácsonyig még várni kell, illetve a 24 órás kijárási korlátozást éjszakaira enyhítették, hétfőtől már csak az este 8 órától reggel 6 óráig terjedő idősávra vonatkozik.
Kinyithattak a múzeumok és a könyvtárak is. Továbbra is zárva maradnak azonban a színházak, a mozik, az egyéb kulturális és sportlétesítmények, a szállodák, az éttermek, a lokálok és a bárok.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
Már fizetni kell a Google Chromért is
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.