Lélek

Kínában már szerető-leszerelőt is rendelhetsz

  • Szerző:nuus
  • 2017.03.11 | 17:05

A távol-keleti országban kifejlesztették a magánnyomozó és a házassági tanácsadó hibridjét, akinek az a feladata, hogy lebeszélje a nem kívánt harmadik félt a viszony folytatásáról.

Pixabay
Pixabay

Olyan kétségbeesett házasokon segít ez az új szolgáltatás, akik szeretnének békésen véget vetni partnerük kilengéseinek. A „szerető-vadász” egy olyan kiképzett szakember, aki egy megrendezett, „véletlen” találkozás során kerül kapcsolatba a harmadik féllel, majd azon dolgozik, hogy eltántorítsa a házasságon kívüli kapcsolattól.

Egy, a shanghai Weiqing Network Technology által alkalmazott specialista például óránként 800 és 1000 jüan közt keres, ami 30 és 42 ezer forint közt mozog. Munkaköre a magánnyomozó és a házassági tanácsadó hibridjének felel meg. A fenti céget Shu Xin, egy 49 éves, volt újságíró alapította, akinek óránként majdnem egymillió forintot hoz az üzlet.

Egy bonyolultabb ügy akár 300 ezer jüanban is fájhat, de egy simább esetet meg lehet úszni 50 ezerből is (azaz kétmillió forint körül).

A terapeuták először is felmérik azt, hogy a házasság miért került válságba, és megpróbálják megmenteni a kapcsolatot. Eközben a szeretővadászok – akik főleg pszichológus, szociológus vagy jogász végzettségű hölgyek – pszichológiai módszerekkel dolgozzák meg a harmadik felet.

A cégnek olyan jól megy, hogy a kínai tőzsdén is szép karriert futottak be ezidáig. Állításuk szerint eddig 350 ezer házasságot tudtak helyre álltani, azaz 168500 szeretőt sikerült leszerelniük. Ezzel 780 millió forintnyi bevételt könyvelhettek el 2016-ban, csak októberig számítva.

A weiqing szó, melyről a vállalat a nevét kapta, a szerelem védelmét jelenti egyébként, és már 59 irodájuk van szerte az országban. A szeretők kiiktatásából származik jövedelmük 87%-a, és Shu Xin ezt nagyon fontosnak tartja, ugyanis így kerülhető el rengeteg válás:

A szerető tartás világszintű probléma. Kínában főleg a gazdag férfiak tartanak ki nőket, luxuslakással, autóval és egyéb luxuscikkekkel. Ha elbukjuk a küldetést, visszafizetjük a teljes összeget.

Kínában 12 éve folyamatosan nő a válások száma – amióta a párok is olyan chat alkalmazásokat használnak házasságon kívüli kapcsolatokra, mint a WeChat vagy a Momo. 2015-ben több, mint három millió válás történt -írja a Mashable.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.