Lélek

Itt a relax-sátor, bárhol elvonulhatsz feltöltődni

  • Szerző:nuus
  • 2017.04.24 | 16:14

Hordozható csend és nyugalom. Vedd elő a relax-sátrad és aludj a nyüzsgő iroda közepén!

Túlhajszolod magad? Stresszes a munkahelyed? Pihenni szeretnél a órák között? Vagy csak kell egy privát zug otthon? Van megoldás! A neve: Pause Pod. Feküdj be a saját pihenősátradba és relaxálj, hallgass zenét, vagy nézd meg a kedvenc filmedet a csillagos ég alatt – akár az iroda közepén. És így legalább a szüneted alatt még a főnököd sem fog zavarni. Maximum a nap végén jelzi, hogy szedheted a sátorfád, és meditálj ezentúl máshol.

Mindenki megérdemel egy kis szünetet

– ez a Pause Pod szlogenje. A svéd páros a rohanó világ megállítására nyújt megoldást. A Pause Pod gyakorlatilag egy hordozható, könnyen felállítható, aprócska sátor.  Igaz a sátor szó nyilván sértené őket, ugyanis ők így semmilyen szövegben vagy videóban nem nevezik így a saját találmányukat. Mégis, a kinézete, a formája, és a felállításának módja kísértetiesen hasonlít azokra a színes napozó sátrakra, amiket a vállunkra akasztva vihetünk le a partra. Igen, a Pause Pod-ot is úgy vihetjük magunkkal, akár egy válltáskát, és bárhol felállíthatjuk, amikor egy kis nyugalomra van szükségünk, legyen az otthon, útközben, iskolában vagy a munkahelyünkön.

A sátorba bebújva aztán olvashatunk lámpafénynél könyvet, hallgathatunk zenét a Pause App segítségével, de a alkotók azokra is gondoltak, akik filmet szeretnének odabenn nézni. A relaxációnkat fokozhatjuk is – a sátor ugyanis bővíthető, így a lábunkat is teljesen kinyújthatjuk benne. Ha kedvünk úgy tartja, akkor ilyenkor akár a csillagos eget is szemlélhetjük a fejünk felett. A Pause Pod szinte száz százalékban kizárja a fényt és a hangokat is. Kültéren is használható, anyaga vízlepergető, a beépített ventilátorral pedig a nyári melegben sem fogunk izzadni. Svédországban mondjuk ezzel amúgy sem lehet sok gondjuk a vásárlóknak.

A svéd alkotók eddig nagyon sok támogató visszajelzést kaptak találmányukkal kapcsolatban. Az általános funkciókon túlmutatva is vannak pozitív visszajelzések: startup vállalkozásuk oldalán egy édesanya például arról számolt be, hogy ő autizmussal élő gyermeke számára vette meg a Pause Pod-ot, segítségével ugyanis bárhol, pillanatok alatt nyugalmat tud biztosítani neki, és ki tudják zárni a külvilágot.

A Pause Pod-ot extrák nélkül 99 dollárért, az applikációval és kiegészítőkkel együtt 256 dollárért lehet megrendelni a Kickstarteren. Hogy a svéd télben is aludhatunk-e benne a szabadban, arról egyelőre senki sem osztotta meg tapasztalatát.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
TV
Durva döntést hozott a Netflix
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 03.