Sztárok

Tényleg újra kéne tárgyalni 5 évente a házasságot?

  • Szerző:nuus
  • 2024.06.16 | 13:33

Komoly felbolydulást okozott az interneten Peller Mariann műsorvezető néhány személyes hangvételű kijelentése, többek között a házasságról, mely mögé odaállt egy pszichológus is.

Meglehetősen őszintén vallott a házassággal kapcsolatos gondolatairól egy interjúban a népszerű műsorvezető, Peller Mariann – tudatta a blikk.hu.

A sztár szerint számos házasság megmenthető lenne a válástól, ha a pár előbb kezdene el tudatosan foglalkozni a kapcsolatával, „legalábbis ez látszik a párterapeuták székéből” – mondta Peller Mariann.

„Lehet, hogy ezért megköveztek, de az utóbbi időben azon töprengek, mennyivel jobb lenne, ha a házasságok nem örökre szólnának, hanem mondjuk ötévenként újratárgyalhatnánk őket. Hiszen ennyi idő alatt sokat változunk, fejlődünk, reagálunk az élet adta körülményekre…”

– fogalmazott a műsorvezető.

Peller Mariann őszintén fogalmazott a házasság kapcsán – Fotó: Facebook.com/pellermariannmusorvezeto

Vig-Baló Emese pszichológus, coach, család- és párterapeuta jelölt, a MESI.LIFE pszichológiai csatorna alapítója elmondta: érti, mire gondolhatott Peller Mariann.

„A mai párkapcsolatok nagy számban azért törnek el, mert a megszokásnak köszönhetően idővel teljesen kivész a kapcsolatból az a jó minőségű energia, amivel felépítettük a kapcsolatunkat. Egy idő után már nem látjuk a másik ember értékeit, különlegességét, lényének ajándékát, sem azt, akivé változik mellettünk az évek folyamán”

– fogalmazott a pszichológus.

A szakember készített egy videót is Peller Mariann kapcsán, melyben aláhúzta, hogy a változás az emberi mivoltunk része, a hosszútávú kapcsolatoknak fel kell készülniük az együtt változásra.

Bizonyos időközönként újra kell rajzolni egy kapcsolat pszichológiai szerződését, s ebben a spiritualitással is régóta foglalkozó műsorvezetőnek igaza lehet – mondta Vig-Baló Emese.

A pszichológus videójában úgy fogalmazott:

„A nők egyébként is változékonyabbak, azok, akik valamilyen belső, önismereti munkát végeznek, még inkább. A szülővé válás szintén teljesen új fejezetet hoz a személyiségfejlődésünkben! Az én megoldásom a következő: egy dedikált heti reflektáló beszélgetés egy pár életében, amelyre fejben és lélekben is rendszeresen készülünk, konkrétan csodákat tehet, mert teret hoz létre számtalan párkapcsolati probléma megelőzéséhez és megoldásához. Mintha hétről hétre ‘újraszerződnénk’ egymással, hogy kinek mire van szüksége, és hogyan tud ez jó lenni mindkettőnknek!”

(Via)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló