Lélek

Így készülj fel lelkileg egy új kapcsolatra, ha nemrég szakítottál

  • Szerző:nuus
  • 2017.09.07 | 15:44

A legutolsó szakításod után fogadjunk, hogy megfogadtad: többet soha. Aztán az élet mintegy rendeltetésszerűen mégis az utadba pottyant egy idegent, vagy egy régi ismerőst, akiről kiderül, több potenciál van benne, mint elsőre gondolnád. Elszalasztanád a lehetőséget tudva, hogy sosem derül ki mi sülhetett volna ki belőle, vagy megszeged a saját szabályaidat és sodródsz az árral?

Fotó: Pixabay / Free-Photos CC0

Honnan tudhatod, hogy itt az ideje, hogy új esélyt adj a szerelemnek? Ebben sajnos nem segíthetünk, de arra vonatkozóan adhatunk egy kis iránymutatást, hogyan ismerheted fel, mire is vágysz valójában és hogyan engedj a flörtnek anélkül, hogy bármelyik fél elsietne, vagy megbánna valamit, ne adj’ Isten sérülne a hirtelen fellángolástól.

A főnixmadár újjászületése

A randik világába való visszatérés olyan stresszel ér fel, mint az álláskeresés és a folyamatos interjúra készülés. Ha jobban belegondolsz, hasonló érzések kavarognak bennünk ilyenkor, mint amikor (remélhetőleg) leendő főnökünkkel nézünk farkasszemet az első találkozásnál. Na mit mond az összes cikk az állásinterjúkról? Hogy legalább annyira szól a kinézetről, mint a szánkkal kiejtett szavakról. Az emberek még mindig külsőségek alapján ítélnek, ráadásul elég gyorsan, másodpercek alatt, ezért az első benyomás kiemelten fontos.

Teljesen érthető, ha a szakítás után kicsit elhagytad magad, de talán itt lenne az ideje, hogy főnix módjára feltámadj a hamvaidból és megújulj egy kicsit.

Neked is jól fog esni a kényeztetés, egy új frizurával, egy csinos ruhával, vagy egy szexi vörös rúzzsal pedig az esélyeidet is megduplázhatod, ha randira kerül a sor. Arra figyelj csak, hogy maradj hű önmagadhoz, ne a randipartnerért tedd, hanem önmagadért.

Önmagad megtalálása

Nemcsak külsőségekben kell visszatérned önmagadhoz, lelkileg is. Az önsajnálatban valószínűleg elhanyagoltad a hobbijaidat, a testmozgást és a napi rutinod is feje tetejére állt. Próbáld meg sínre tenni az életedet, itt az ideje, hogy minden visszatérjen a régi kerékvágásba. Kezd a legapróbb dolgokkal, mint mondjuk a reggeli rendszeresítése, egy régóta olvasásra váró könyv elolvasása, vagy egy kiadós séta esténként, hogy visszalendülj a hétköznapokba. Ha úgy érzed, hogy ezt az akadályt sikerrel átlépted, akkor belekezdhetnél valami újdonságba is. Mindig érdekelt, hogy milyen a jóga? Hetek óta szemezel a fazekastanfolyammal Facebookon? Vágj bele, hiszen semmi sincs, amit elveszíthetsz és még az is lehet, hogy rálelsz életed hobbijára.

Az első randevú

Hogy kicsit visszatérjünk az eredeti témánkhoz, a randikról alkotott véleményeden is faraghatnál egy kicsit. Ne ragaszkodj a berögződött elvárásaidhoz és korlátaidhoz, fogd fel lazábban az egészet. Ne abban a hitben indulj el otthonról, hogy Mr. Igazi vár majd a megbeszélt helyen, de ne zárd ki a lehetőséget se. Bármi megtörténhet, ha pedig még nyitottan állsz a találkozóhoz, akkor komoly meglepetések is érhetnek. Ha sokáig voltál egyedül tényleg máshogy kell felfognod a dolgot, de ne legyél szigorú se magadhoz, se a kiszemeltedhez. Add önmagad, légy őszinte, viselkedj úgy, ahogy te is szeretnéd, hogy veled viselkedjenek.

Egy randinak nem az a lényege, hogy görcsbe rándult gyomorral szorongd végig az egészet, az lenne a cél, hogy mindkét fél jól érezze magát, ha pedig úgy alakul, a folytatásban reménykedve búcsúzzanak el egymástól.

Hogy ezek után merre halad majd tovább a kapcsolat, az azon múlik, hogy mit engedsz meg magadnak. Ne mondj igent, csak mert nem akarod megbántani a másikat, de nemet se, ha csak bátortalanságból rázod meg a fejed. Nem kell semmit sürgetni, szánj annyi időt a partner megismerésére, amennyit jónak látsz. Ha tényleg a Nagy Ő ül veled szemben, meg fogja érteni. A szívedre hallgass, senki másra!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sport
Európa bajnok lett Érdi Mária
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 23.
Életmód
Lehetsz csinos pénz nélkül is!
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.