Lélek

5 erőt adó gondolat azoknak, akik minden motivációjukat elvesztették

  • Szerző:nuus
  • 2017.11.20 | 07:43

Vannak szakaszok, amikor úgy tűnik, semmi sem sikerül, minden terv kudarcra ítéltetett. Mit lehet tenni ilyenkor?

1. Ne hidd, hogy minden úgy marad, ahogy most van.

Az élet állandóan változik, és ez természetesen rád is igaz. Amikor a dolgok nem éppen a terveknek megfelelően mennek, könnyen elkeseredünk, hiszen azt hisszük, ez ezentúl már mindig így lesz. A valóságban erről szó sincs, a körülmények percenként változhatnak, ahogyan mi is elébe mehetünk bizonyos dolgoknak, illetve változtathatunk hozzáállásunkon.

2. Ez van. Fogadd el, tanulj belőle, lépj tovább.

Bármi is történt eddig, mostantól megvan a lehetőség arra, hogy másképpen alakuljanak a dolgok. Van, amikor egy ideig persze a helyzet elfogadása az egyetlen járható út: ha elfogadjuk a helyzetet és elengedjük az aggodalmakat, igen gyakran maguktól elkezdenek változni a dolgok. A végcél érdekében persze már tenni is kell…

3. A körülményeket nem mindig tudjuk megváltoztatni, a hozzáállásunkat viszont igen.

És ha már így áll a helyzet, miért is ne tennénk azért másképp lássuk azt a félig üres poharat: mondjuk úgy, hogy félig tele van? A fájdalom, a frusztráció és a kényelmetlenség akár motiválhatja is az embert: „csakazértis megmutatom”! A művészetben például rengeteg csúcsalkotást nehéz élethelyzetben, reményvesztett szituációban sikerült tető alá hozni, a negatív energiák ugyanis pusztítás helyett konstruktív módon is felhasználhatók.

4. Semmi sem történt hiába, még ha most csalódtál is. Erősebb, műveltebb, magabiztosabb és tudatosabb lettél.

Nyilván fájdalmas és bosszantó, amikor átvernek, kihasználnak, lehúznak, becsapnak, és érthető, hogy ilyenkor minden ember – az ügy súlyosságától függően – keresztülmegy a maga gyászfolyamatán. Hosszútávon azonban ezek az élmények mind megerősítenek, tapasztalatot, erőt, elszántságot adnak, és kellő körültekintéssel kicsi a valószínűsége annak, hogy máskor is hasonló folyóba lépünk.

5. Nem kell rögtön nagy dolgot tenni: elég lépésről lépésre haladni.

Mindegy, hogy egy otthon felújítása vagy a vállalkozás fellendítése a cél, ha az ember túl sokat vár magától már a kezdetektől, jó eséllyel csalódni fog. Ugyanez igaz a többiekre, akik a képlet részei. Bölcsebb lépés ehelyett lépésről lépésre haladni, és minden nap tenni valamit azért, hogy közelebb kerülj a célodhoz..

És ne feledd: csak az nem hibázik, aki nem dolgozik…

Nyitókép: pixabay.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló