Lélek

3 nyomós ok, amiért működhet egy introvertált és egy extrovertált között is a kémia

  • Szerző:nuus
  • 2016.11.25 | 06:30

Sosem egyszerű tökéletes párkapcsolatról beszélni. Mert ugyan mit is nevezünk tökéletesnek? Vajon két teljesen eltérő egyéniség kapcsolata lehet-e olyan harmonikus, mint két ugyanolyan személyiségű és érdeklődésű emberé?

Sokak fejében él az a tévképzet, hogy mind az introvertált, és mind az extrovertált emberek egyszerűen más bolygóról jöttek, így teljesen lehetetlen, hogy valaha is jó párost alkotnának, hiszen ennyi különbség mellett nehéz kompromisszumokat kötni. Meglepő lehet, de gyakran pontosan az ilyen különbségek olyan vonzóak a másikban.

Minden nap vár rájuk valami új

Egy extrovertált mindig több energiát szán arra, hogy a körülötte lévő világ figyelmét felkeltse. Az események szövevényes láncolata, a mindennapok gyorsasága és pörgése tölti fel energiával, míg egy introvertált éppen a történések miértjeivel táplálkozik. Szereti megfejteni a dolgok működését, a mindennapok háttérmunkája sokkal jobban szórakoztatja őt. Míg egyikőjük arra buzdítja a másikat, hogy teremtsen kapcsolatot a külvilággal, a másikuk megmutathatja, milyen az, mikor az ember saját magára koncentrál.

Ha egy párként egyeztetni tudják ezt a két energiát, feltöltődhetnek egymás ellentétes gondolataival, fejleszthetik azokat az erősségeket, amelyeket a másikban olyan nagyra értékelnek.

via GIPHY

Rengeteget tanulhatnak a másiktól

Az introvertáltak leginkább a saját magukkal eltöltött időből tudják feltölteni magukat, de fontos számukra a beszélgetés ereje, a megnyílás, amely még szorosabbra fűzi a szálakat a szeretett személlyel. Egy extrovertált számára a tettek irányítják az életet, képesek bárhol-bármikor-bárkivel elcsevegni, nem okoz nehézséget számukra az sem, hogy sodródjanak az árral.

Hogy mit tanulhatnak egymástól? Egyensúlyban tarthatják azokat az energiákat, amelyeket nem feltétlenül képesek egy párkapcsolaton belül szabadjára engedni, bár ez főleg egy introvertáltnak okozhat nehézséget, ezért igenis jó, ha finoman kijjebb lökdösik a komfortzónájából.

Kiegészítik egymást

Az introvertált mély megfigyelőképessége lehetővé teszi azt, hogy minden érem két oldalát egyszerre lássa, az extrovertált ezzel szemben a beszélgetéssel képes arra, hogy társából kihozza a maximumot. Az introvertált képes rá, hogy új lehetőségeket, más irányokat mutasson a párjának, a kapcsolatépítés azonban az extrovertált szakterülete, ő ebben segíthet előrébb lépni.

via GIPHY

Az egésznek a kölcsönös tisztelet és az őszinteség a kulcsa. Ha megértik, és elfogadják egymás gyengeségeit, erősíteni és bátorítani tudják a párjuk pozitív tulajdonságait, akkor a kapcsolat esetleges réseit be tudják foltozni, így hiába találkoznak bökkenővel a közös útjukon, gyerekjáték lesz túllépni rajta.

Fotó: Pixabay/Takmeomeo


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló