Lélek

24 szívmelengető randiötlet a téli szezonra

  • Szerző:nuus
  • 2017.12.01 | 06:47
  • trendindex: 7

Nehogy már karba tett kézzel várjátok a tavaszt! Egy csomó lehetőség van arra, hogy jól szórakozzatok és romantikázzatok még akkor is, ha a hőmérő egyre alacsonyabb mértéket mutat. Összeszedtük a legjobb randitippeket, amiket egész télen bevethettek, úgyhogy tessék jegyzetelni!

Fotó: Pixabay / StockSnap CC0

1. Fedezzétek fel valamelyik közeli gyógy- vagy termálfürdőt! Egy kis mártózás a forró habokban, és új erőre kaptok a borzongató hidegben.

2. Irány a koripálya, még akkor is, ha nem éppen Regőczy-Sallay leszármazottai vagytok. Egy kis romantikus bukdácsolás a szállingózó hóban… kell ennél jobb ötlet?

3. Lessétek meg valamelyik adventi vásárt! Ne riasszon el a tömeg és a magas árak, nézelődni is jó élmény lehet, arra pedig kiváló, hogy ötleteket szerezzetek a karácsonyi kreatívkodáshoz!

4. Ha nagyon nem vágyódtok az ünnepi forgatagba, akkor húzzatók cipőt, és egy kellemes sétával ejtsétek útba a város feldíszített részeit. Fotózni ne felejtsetek!

5. Ha már fotózás, csináljátok meg a saját Téli Csodavilág tematikájú fotósorozatotokat! Rengeteget szórakozhattok közben, a végeredmény bekeretezve pedig tökéletes ajándék is lehet a családnak.

6. Lehullott a hó? Annál jobb! Öltözzetek melegen és irány a szabadba kutyával, szánkóval, a hóemberkészítéshez szükséges alkatrészekkel. Legyetek újra gyerekek egy kicsit.

7. Ha nyugisabb programra vágytok, tegyetek egy nagy sétát a hóval borított városban. Ha van rá lehetőségetek egy kirándulást is megtervezhettek a természetben.

8. Egy kijelölt tűzrakóhelyen gyújtsatok tábortüzet, hogy kissé felmelegedjetek. Ne felejtsétek otthon a pillecukrot és a nyársat, nem csak nyáron lehet őket a tűzön megfuttatni, míg puhára nem olvadnak! A tűz biztonságos eloltásáról is gondoskodjatok.

9. Ha eszetek ágában sincs kint fagyoskodni, akkor vegyétek elő a porosodó társasjátékokat, kártyákat, kirakósokat. Akár dupla randit is szervezhettek, hiszen többen még izgalmasabbak ezek a játékok!

10. Hogy a hangulatot feldobjátok, készítsetek finom forralt bort! Az interneten számtalan recept közül válogathattok, de készülhet tojáslikőr, vagy alkoholmentes forró csokoládé is, ami garantáltan átmelegít titeket.

11. Ha mégis kimozdulnátok, ráadásul a kultúra jegyében, nézzétek meg milyen kiállítások és programok vannak a múzeumokban. Biztosan találtok olyat, ami mindkettőtöket érdekel!

12. Egy kicsit költséghatékonyabb, de kultúrát nem nélkülöző elfoglaltság a könyvtárlátogatás. Merüljetek el a polcok kínálta olvasnivalókban, mutassátok meg egymásnak gyerekkorotok kedvenc köteteit, olvassátok fel egymásnak a számotokra legszebb verseket.

13. A színház mindig remek választás, de most lépjetek ki a komfortzónából és válasszatok olyan előadást, amire egyébként nem vennétek jegyet! Néztetek már musicalt? Láttatok már kortárs színházi előadást? Esetleg egy opera?

14. Ébresszétek fel a bennetek lakozó művészt! Festőórák, kerámiafestés és egy csomó más kreatív lehetőség akad a városban, de akár saját magatok is belevághattok. Készítsetek egyedi karácsonyfadíszt, ami örök emlék marad!

15. A tél beköszöntével egyre több rászorulónak van szüksége segítségre. Jótékonykodjatok, készítsetek csomagot a nélkülözőknek, töltsétek fel az otthon kallódó cipősdobozokat édességgel és apró játékokkal, hogy a szegény gyerekek karácsonyfája alá is kerüljön ajándék.

16. Menjetek templomba! A karácsonyt megelőző időszakban lenyűgöző kóruspróbákat, koncerteket hallgathattok, ráadásul legtöbbször ingyen.

17. Túrjátok fel az emlékeket, keressetek gyerekkori fotókat, naplókat, évkönyveket és mutassátok meg egymásnak! Vajon melyikőtök rajzolt jobban 6 évesen és kinek volt kínosabb frizurája hetedikben?

18. Tartsatok klasszikus filmnézős estet, de adjátok meg rendesen a módját! Pattogassatok kukoricát, készítsetek sajtszószt és válasszatok olyan filmet, amit még egyikőtök se látott. Válasszatok fekete-fehér filmet!

19. Menjetek el egy kézműves sörözőbe és kóstoljátok végig az itallapot! Ugyanezt megtehetitek egy hangulatos teaházban is, ha az alkohol nem a ti stílusotok.

20. Próbáltátok már a szabadulószobákat? Rengeteg tematikus játék közül választhattok, a bűnügyitől, a horroron át egészen a filmes vonatkozású szobákig. Ha megfejtettétek a feladványt és időben kijutottatok, jutalmazzátok meg magatokat egy finom kürtőskaláccsal.

21. A szomorkás téli időszak legjobb ellenszere a stand up comedy! Bizonyára nektek is van kedvenc humoristátok, most nézzétek meg élőben is!

22. Építsetek bunkert! Igen, pont úgy, mint gyerekként, csak most akkorát, hogy felnőttként is elférjetek benne. Takarókra, párnákra és nemi ényfűzérre lesz szükségetek a megfelelő hangulathoz.

23. Főzzetek háromfogásos vacsorát, csak úgy! Nem kell hozzá alkalom, hogy kényeztessétek az ízlelőbimbóitokat és biztos számtalan olyan recept van, amit ezért vagy azért még nem próbáltatok ki. Változtassátok az étkezőt fine dining étteremmé! Másnap reggel pedig kezdjétek a napot párizsis zsemlével, csak a hecc kedvéért.

24. Készítsetek együtt mézeskalácsházikót! Ennél jobban nem is lehetne az ünnepre hangolódni! Szánjatok időt a részletekre, díszítsétek cukorkákkal és tojáshabbal a sütiházat, aztán próbáljátok nem megenni karácsonyig.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.