Lélek

Ez igen, George H. W. Bush titokban támogatott egy filippínó srácot!

  • Szerző:nuus
  • 2018.12.19 | 12:18

Amerika 41. elnökére eddig is felnéztünk, eztán meg pláne.

George H.W. Bush egy hétéves fülöp-szigeteki kisfiúval kezdett levelezésbe álnéven, hogy a maga módján egyengesse a srác sorsát. Egy nonprofit szervezet kötötte össze a két, egymástól nagyon távol levő személyt: a Compassion International révén a nehéz sorsú egyházi közösségek gyermekei részesülhetnek ilyen formában támogatásban.

Bush egy Timothy nevű kisfiú oktatásának, órarenden kívüli elfoglaltságainak és étkezésének a költségeihez is hozzájárult. Most a szervezet közzé tette kettejük levelezésének részleteit.

Az egykori elnök irodájának szóvivője, Jim McGrath megerősítette az okmányok eredetiségét. Az első üzenetet 2002. január 24-én küldte az idősebb Bush a fiúnak:

Kedves Timothy, szeretnék az új levelezőtársad lenni. Idős ember vagyok, 77 éves, de szeretem a gyerekeket. Még akkor is, ha nem találkoztunk korábban. Texasban élek, és időnként kapsz majd pár sort tőlem. Minden jót! G.Walker.

 

View this post on Instagram

 

Dog ? of Former President G W Bush waiting in State with his friend #GWBUSH Re@ibfulton #canine #mansbestfriend

A post shared by DM (@dmjdmj305miami) on

Bush 2001-ben, egy karácsonyi koncert hatására döntötte el, hogy támogatni fog valakit.

A legtöbb zenész hívő volt, akik hittek a küldetésünkben. A szünetben arra kérték a hallgatóságot, hogy ha módjukban áll, szponzoráljanak egy rászoruló gyereket.

meséli Wess Stafford, a Compassion korábbi elnöke.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Compassion International ? (@compassion) on

Bush is a nézőtéren ült akkor, és kért a brosúránkból. Tájékoztattuk, hogy a gyermek biztonságának érdekében álnéven lesz csak lehetőség kommunikálniuk. Stafford szerint

Kedves, jólelkű irományok voltak, melyek kiemelkedtek a többi levél közül is.

Az ex-elnök még Sadie nevű kutyájáról is küldött fotót a fiúnak:

Sok hírességgel találkozott már ez az eb. Angliából származik, elkapja az egeret és a mókust is. Úgy fut, mint a szélvész!

fűzte hozzá. Azt elárulta, hogy ő maga híres ember annyira, hogy meghívják a Fehér Ház karácsonyi ünnepségére is. Ajándékot nem volt szabad küldeni, ám Bush mégis támogatta a fiú rajzos ambícióit: festékeket és ceruzákat is juttatott neki embereivel a templomba, míg a hálás fiú elküldte számára a munkáit.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Brother (@greatness0v0) on

Mikor Timothy elérte a 17 éves kort, számára véget ért a program. Angie Lathrop zárta le a fiú projektjét, aki személyesen meg is látogatta őt, hogy elárulja, ki is volt valójában a támogató. A kamasz ledöbbent, hogy végig egy elnökkel levelezett.

A Compassion közel hétezer egyházi közösséget ölel fel, 25 országra kiterjedően. Már négyéves kortól lehet támogatni rajtuk keresztül gyermekek oktatását, illetve hátrányos helyzetű, várandós anyákat is. Stafford nem tudja, mi lett azóta Timothyval, de az biztos, hogy életre szóló hatást tud tenni egy ilyen jószívű mecénás, a CNN szerint is.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló