Otthon

Az IKEA szakít a cég filozófiájával: most már szakit is rendelhetünk, aki összereli a bútorokat

  • Szerző:nuus
  • 2017.09.30 | 08:38

Aki nem szeretné otthon saját maga összeszerelni az IKEA bútorait, vagy nincs ideje barkácsolásra, annak itt a megoldás. A szolgáltatás egyelőre még csak az Egyesült Államokban érhető el.

  • Az IKEA cég egyik legfontosabb alapelve, hogy a cég szétszerelve árulja a bútort, ami olyan egyszerűen összeszerelhető, hogy azt otthon bárki meg tudja oldani
  • A svéd bútorgyártó cég korábban többször is kijelentette, hogy nem éri meg nekik felvenni plusz alkalmazottakat, akik ki tudnak menni összeszerelni a bútorokat a vásárlókhoz

Ezzel szemben most megvették a TaskRabbit nevű céget, amely tulajdonképpen a szakik és fizikai munkások Ubere, vagyis egy olyan rendszer, amellyel különböző szakemberek lehet rendelni otthonra, akik a bútorok szállításában és összeszerelésében is segítenek. A cég adatbázisában mintegy 50 ezer szaki van.

A szolgáltatás egyelőre csak az Egyesült Államokban érhető el, de egyes források szerint az IKEA más országokban is szeretne társulni a TaskRabbithez hasonló vállalkozásokkal. Minden bizonnyal azért lépte meg az újítást az IKEA, mert az Amazon például vállalja, hogy egy nap alatt kiszállítja, és össze is szereli a náluk vásárolt bútorokat.

 

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Hogy tetszett? Regisztrálj, és csak azt kapod, ami igazán érdekel!
Belföld
Külföld
Bulvár
Tech
Tudomány
Lepj meg!

Belépve nem neked kell a hírek után menned!*

*Hiszen a hírfolyamodba viszi a folyamatosan tanuló algoritmusunk Regisztrálok!
Még többet innen:
Recode
Tetszett a cikk?

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Mobiltech
Itt egy telefon óriásoknak
  • szerző:nuus
  • 2018. 07. 20.
A következő cikkek betöltése folyamatban...