Otthon

Emiatt a 7 ocsmány szokásod miatt van kupi az otthonodban

  • Szerző:nuus
  • 2017.10.19 | 16:52

Létezik egy sor sötét, ronda szokás, amire többségünk sajnos hajlamos, így könnyedén kialakul a káosz. Ha viszont letesszük a lenti szokásokat, könnyebb rendet és tisztaságot tartani.

1. Mert sötét kis hot spotokat tartasz fenn

Hot spotnak én azokat a foteleket, sarkakat, dobozokat nevezem, ahol az ember hajlamos összegyűjteni a szennyest, a félszennyest („jó lesz ez még egy felvétetelre!”)és egy csomó szükségtelen vackot. Az a baj, hogy ezek a holmik könnyedén összegyűlnek, és borzalmas feszültséget teremt már puszta látványuk is.

via GIPHY

2. Nem mosogatsz főzés közben

Öreg hiba. Nem hiába szól a régi mondás: este örömmel, reggel körömmel. Egyrészt a hátrahagyott mosogatnivalóba nehéz később belekezdeni, másrészt összehasonlíthatatlanul tovább kell szenvedni magával a folyamattal is.

via GIPHY

3. Nem kezeled rögtön a foltokat, kiömlött cuccot, ilyesmit.

Bármennyire is csábító, hogy az esti filmnézés közben kanapéra csöppent salsafoltot otthagyja az ember, mondván, majd napközben kitakarít, az ilyesmi idővel mindig több energia és idő, és persze nehezebb is rávenni magunkat. Van, amikor meg csak úgy egyszerűen megfeledkezünk róla.

via GIPHY

4. Nem intézed azonnal a bejövő leveleket

Most kivételesen nem a mailekről van szó, hanem a jó öreg, hagyományos levelekről. Hajlamosak vagyunk félretenni őket, míg aztán minden sarokban nincs egy banki jelentés, NAV-csekk, szerződés, Fundamenta-összegzés, satöbbi. Ezeket nem dobod ki, mert szükség lehet rájuk, de amíg nincs fix helyük – csoportosítva – csak útban vannak.

via GIPHY

5. Útban van egy csomó magazin, amit ki se nyitottál évek óta.

Az ember hajlamos összegyűjteni kedvenc magazinjait, hogy aztán azok felhalmozódjanak a polcon, a fürdőszobában, a vécében, míg nem – a halmok súlyánál fogva – szinte lehetetlen megszabadulni tőlük. Ideje átgondolni, mi az, ami marad: nekik külön könyvespolc kell a falra, és mi az, aminek mennie kell.

via GIPHY

6. Az utolsó pár zokniig halogatod a mosást

Nem, nem kell kivárni, amíg „összegyűlik elég cucc”: egyrészt a mosógép sem dolgozik olyan alaposan, ha dugig van, másrészt addig ti is kerülgetitek a szennyest a fürdőben, plusz alapos archeológiai kutatásra van szükség egy-egy zokni megtalálása érdekében.

via GIPHY

7. A széken tárolt ruhák és kiegészítők sötét gyakorlata

Nem, nem, nem, elég volt! Az aranyszabály: ha három napja nem használtad, pakold el. Ha büdös vagy foltos, tedd a szennyesbe, ha tiszta, rakd a szekrénybe. Sokkal nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb leszel perceken belül, csak egyszer szánd rá magad.

via GIPHY


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.