Otthon

Hogyan alakítsunk ki egy családbarát kertet?

  • Szerző:nuus
  • 2023.11.30 | 15:58

A családbarát kert mögött sokkal több van, mint csupán egy jól rendezett zöld terület. Ez a kültéri hely, ahol mindenki a családban megtalálhatja a maga kis zugát, legyen szó pihenésről, játékról, vagy egy vidám grillpartiról a rokonokkal és barátokkal. (x)

Íme néhány tipp, hogyan alakíthatjuk ki a tökéletes családi kertet:

Biztonság és funkcionalitás

Első lépésként gondoskodjunk arról, hogy a kert minden része biztonságos legyen, ha gyerekek is vannak. Ültessünk olyan növényeket, amelyek nem jelentenek veszélyt a gyerekekre és kerüljük az éles szegélyeket. A játszó terület kialakítása során ügyeljünk arra, hogy puha aljzatot válasszunk, hogy a gyerekek biztonságosan játszhassanak.

Pihenősziget

A zöldellő fű és növényzet nemcsak szemet gyönyörködtető, de helyet biztosít a játékhoz és a pihenéshez. Válasszunk olyan növényeket, amelyek gondozása nem túl időigényes, így több idő marad a családdal való együttlétre. A pihenőhelyek kialakítása is fontos, ahol a család együtt élvezheti a kert nyújtotta nyugalmat és szépséget. Egy modern előtető alatt kialakított terasz vagy pavilon tökéletes helyszín lehet a családi összejövetelekhez, ahol a szülők lazíthatnak, miközben a gyerekek a kertben játszanak. Az előtető védelmet nyújt az eső és a tűző nap ellen is, így az időjárás nem szabhat gátat a kerti partiknak.

kert

Sportjátékok a kertben? Naná!

A kertünkben fontos helyet biztosítani az aktív kikapcsolódásnak is. A sportolási lehetőségek, mint például egy kosárlabda palánk, nemcsak a gyerekeknek nyújtanak szórakozást, de a felnőttek számára is remek lehetőséget biztosítanak a testmozgásra. Ugyan ki mondana nemet egy szórakoztató kosármeccsre vasárnap délután? Kialakíthatunk egy mini focipályát is, ahol a család tagjai együtt sportolhatnak. A közös sportolás remek módja annak, hogy a család tagjai közelebb kerüljenek egymáshoz, miközben aktívan töltik az idejüket.

Kertészkedés, mint családi program

A kertészkedés habár több időt igényel, igazán relaxáló tevékenységnek minősül és remek hobbi lehetőség is, amibe a gyerekeket is bevonhatjuk. Alakítsunk ki egy kis zöldség- vagy virágkertet, ahol a gyerekek is részt vehetnek az ültetésben és a gondozásban. Így több időt tölthetnek a természetben, ami sokkal több pozitív hatást ad, mint a házban ücsörögni a TV vagy telefon előtt.

A kihagyhatatlan kerti partik

A családbarát kert a mindennapi kikapcsolódás mellett ideális teret biztosít a kerti partikhoz is. Válasszunk kényelmes kerti bútorokat, amelyek elegendő ülőhelyet biztosítanak a vendégek számára, és hozzunk létre hangulatos dekorációval egy meghitt atmoszférát. A fényfüzérek, lampionok vagy kerti tüzek remek választásnak bizonyulnak, ha kellemes hangulatot szeretnénk teremteni.

Ha esetleg profi szakember segítségére lenne szükségünk, akkor érdemes egy kertész mérnököt felkérni, aki az igényeinket figyelembe véve személyre szabott tervet állít össze és valósítja meg az álom kertünket.

Egy családbarát kert kialakítása során a legfontosabb, hogy minden családtag számára kínáljon valamit. Legyen szó pihenésről, játékról, sportolásról vagy kertészkedésről, a kertnek egyaránt kell biztonságosnak és szórakoztató helynek lennie.

Partner tartalom (x)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló