Otthon

Elkészült Zuckerberg okos, otthoni személyi asszisztense

  • Szerző:nuus
  • 2016.12.21 | 17:00

Most már tényleg kijelenthető, hogy Zuckerbergnek okos a háza: elkészült a régi álma, Jarvis, a Vasembertől koppintott, hanggal is irányítható személyi asszisztens. Fapoénokkal teletűzdelt videóban mutatja meg a világnak.

Ő maga fejlesztette ki, ez volt a legnagyobb személyes kihívása 2016-ban – írta a Jarvisról szóló blogposztjában. Többször hangoztatta már, hogy minél okosabbá szeretné tenni otthonát, ez egyre jobban megy neki. Az asszisztens fel-le kapcsolja a villanyt, csinál pirítóst (elindítja a pirítót és szól ha kész), arcfelismerővel elemzi a házhoz érkezőket, és zenét is lejátszik.

Az erőltetett viccekkel tarkított videónak az a legjobb része, amikor Zuckerberg megkéri Jarvist, hogy tegyen be egy jó Nickelback dalt, de az azt válaszolja, hogy ilyet nem tehet, mert nincs jó dala a Nickelbacknek.

Annak ellenére, hogy Robert Downey Jr. maga ajánlotta fel, hogy szívesen adja a hangját Zuckerberg Jarvisához, végül Morgan Freemanre esett a Facebook-vezér választása. Végül is az sokkal menőbb, ha azt érezheted, hogy Freeman teljesíti a parancsaidat.

A videó egyébként aranyos, benne van Zuck családja és a világ leghíresebb pulikutyája is. Magával a cuccal viszont elkésett, mivel az Amazon és a Google okoshangszórói már majdnem ugyanilyen trükkökre képesek. Na jó, arra nem, hogy belelőjenek egy pólót a tulajdonos kezébe, de ez csak segédeszközök és programok összehangolásának kérdése.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló