Pénzügy

Bank leállás az Erste-nél és a K&H-nál: az utalás is szünetel egy ideig

  • Szerző:nuus
  • 2024.06.20 | 10:42

Péntek késő délutántól az informatikai rendszerek tervezett karbantartása miatt bank leállás lesz tapasztalható: több banki szolgáltatás elérését illetően fennakadások lesznek Magyarország két nagyobb intézményénél, az Erste és a K&H esetében - az utalás ugyancsak szünetel.

Mindenki készüljön fel, ha érinti a dolog: június 21-én pénteken késő délutántól egyes banki szolgáltatások elérésével gondok lehetnek az informatikai rendszerek karbantartása miatt a K&H banknál.

Az intézmény a honlapján át értesítette erről ügyfeleit, megjegyezve, hogy az adott időszakban az átutalási megbízások indítása és a fizetési kérelem fogadása is szünetel majd

– tudatta a divany.hu.

A K&H esetében június 21. (péntek) 18 órától június 22. (szombat) 18 óráig tart a karbantartás.

A banki szolgáltatások kapcsán a bank közölte: az utalás szünetel, az azonnali átualások vissza lesznek utasítva, ezeket a bankszünnapokat követően újra be kell nyújtani. A határidős teljesítéseket érdemes még pénteken 18 óra előtt rendezni – írta a K&H.

Bank leállás lesz két nagy banknál is, érdemes felkészülni – Fotó: Youtube

A bank azt is közölte: karbantartás ideje alatt a betéti és hitelkártyáit mindenki olyan értékig használhatja, amennyi 2024. június 21-én 18 órakor volt a kártya mögötti számla egyenlege – tudatta a divany.hu.

Az utalás szünetel, legyen nálunk elég fedezet

Ha valaki fizetne kártyával, biztosítson megfelelő fedezetet a számláján a bankszünnapokra – figyelmeztetett a bank.

Azt írták továbbá, hogy a bankkártya használata esetében gondoskodjon a megfelelő kártyalimitek beállításáról is mindenki, mert a jelzett időszakokban a kártyaegyenleg feltöltésére és a kártyalimitek módosítására nem lesz lehetőség, a telefonos ügyfélszolgálaton keresztül sem.

A K&H azt is tudatta, hogy az online bankkártyás és SZÉP kártyás fizetéseknél is előfordulhatnak fennakadások, a tranzakciókhoz kapcsolódó és a vásárlásokat megerősítő SMS üzenetek érkezésénél akadozás vagy leállás is lehetséges.

Az Erste Bank is fejleszt – az alap banki szolgáltatások lesznek elérhetők

Bank leállás lesz az Ersténél is. Az ügyfelek biztonsága szempontjából elengedhetetlenné vált a fejlesztés, s az intézmény szintén kiadta a figyelmeztetést: csupán néhány alap banki szolgálatás lesz elérhető náluk. Egyes funckiók napokig nem üzemelnek majd – írta meg a promotions.hu.

Az Erste Bank tájékoztatása szerint június 21-én (pénteken) este 22 órától másnap (szombat) reggel 8 óráig nem lesz elérhető egyebek között az Erste Telebank, a George App, a Mobile Pay, az SMS és weboldal szolgáltatás, valamint az egyenlegfeltöltés és az internetes vásárlások lehetősége sem – tudatta a promotions.hu.

Június 22-én éjféltől hajnal 02:30-ig az azonnali átutalások és a lakás-takarékpénztári kifizetések online nyilatkozási felület nem lesz használható az Ersténél.

Az említett napokon ugyanakkor a készpénzfelvétel és befizetés a belföldi ATM-eken zavartalan lesz, de akadozhat a fizetés és a vásárlás bankkártyás POS terminálokon.

Az Erste 2024. június 28. 22:00 és június 29. 18:00, valamint 2024. 07. 11. 22:00 és 07. 12. 03:00 között ugyancsak bankszünnapokat hirdetett. Bővebb információk a bank honlapján megtalálhatók – írta meg a promotions.hu.

(Via)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló