Utazás

Viszlát, repülőgép mód: ingyenes wifi került a JetBlue összes gépére

  • Szerző:nuus
  • 2017.01.12 | 15:10

A világon elsőként mind a 227 gépét ingyenes wifivel szerelte fel a JetBlue légitársaság. Lassan úgy is rájönnek a versenytársaik is, hogy 2017-ben a levegőben whisky helyett wifi kell a népnek.

Fly-Fi nevű szolgáltatásuk továbbfejlesztésével elérte a légitársaság, hogy gyors és ingyenes wifit használhassanak az utasaik a beszállástól kezdve a kicsekkolásig. Pontosabban még azt sem kell megvárniuk, hogy felszálljanak, a becsekkolástól a géphez sétálva is mélyre merülhetnek telefonjaikban az átlagosan 15 mega/másodperccel hasító wifivel. Jelenleg ezzel a világ legerősebb internetét szolgáltathatják a levegőben, a Mashable szerint utánuk a Gogo cég következik, akik 10 Mbps sebességet produkálnak.

„2017-ben azt várják el az utasaink, hogy mindenhol kapcsolódhassanak a netre, legyen az az otthoni kanapéjuk vagy a fölött 10 kilométerrel” – olvasható a cég sajtóközleményében.

Bárcsak lehetne Ferihegyről is JetBlue-val repülni: a Dunakanyarról készült képeket egyelőre csak mobilnettel lehet a levegőből továbbítani. Kép: Nuus.hu
A Norwegian egyes gépein is van már wifi: ezt a Dunakanyarról készült képeket is így kaptuk

A hírben csak az a rossz, hogy a JetBlue nem repül Budapestre. Érdemes lenne egyébként követnie a többi légitársaságnak is az ő példájukat, főleg azért, mert a repülő üzemmód valójában nem ér sokat: eddig egyetlen olyan balesetről sem tudni, ami „bekapcsolva” hagyott telefon miatt történt volna. Nem biztatunk senkit sem arra, hogy ne kövesse az előírásokat, inkább a légitársaságok kapjanak észbe, és pakoljanak szépe ingyen wifit azokra a gépekre, amiket mi, magyarok is használunk!!!4

Nyitókép: Joe Raedle/Getty Images

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló