Utazás

Egy amerikai srác olyan utazási irodát indított, amelynek útjairól ki vannak tiltva az okostelefonok

  • Szerző:nuus
  • 2018.03.08 | 17:42

A 26 éves Zach Beattie alapította Off The Grid filozófiája: megélni a pillanatot, csak nem a digitális világban lehajtott fejjel, hanem a valóságban és tágra nyitott szemmel. A cég szervezett útjairól ki vannak tiltva az okostelefonok.

Bár az Off The Grid útjaira bárki jelentkezhet, a fő célcsoport mégiscsak az a generáció, akiket a Z betű alá sorolunk, a 24 és 39 év közöttiek, akik közé az alapító, Zach Beattie is tartozik, aki úgy gondolja, nem igaz a velük szemben megfogalmazott vád, miszerint képtelenek létezni a telefonjaik nélkül. A 10 napos, nagyvárosokba szervezett utakra 25-30 embert várnak. Az első turnusok Lisszabonba, illetve Prágába indulnak, de további 4, egyelőre meg nem nevezett nagyvárosba is indulnak majd utak.

Az utak pedig azzal kezdődnek, hogy szépen begyűjtik mindenki okostelefonját, amit aztán az utazás végén adnak csak vissza. Kapnak viszont egy olyan telefont, amivel se netezni, se fotózni nem tudnak, csak és kizárólag telefonálni meg sms-t írni. Így nem fog előfordulni az, hogy az ember az utazási élmény totális megélése helyett a telefonját bújja, fotózgat, szelfizget és posztolgat, meg még az e-mailjeit is csekkolja óránként. Nincs se Google térkép, se GPS, se fordítóprogram, se éttermi vélemények folyamatos csekkolgatása. Csak a vakszerencse és a felfedezés összes szépsége és öröme. Végül is a pillanat maximális megélése. Zach Beattie-ék persze egy csomó fontos dolgot elintéznek előre, mint egy rendes utazási iroda: repjegy, szállás, és néhány közös program, de hagynak az utazóknak bőven szabadidőt is, amikor tényleg arra mennek, amerre a megérzéseik vezetik őket.

Ha enni akarsz valahol, és a neten megnézed, hogy a blogok mit ajánlanak, az egészen más élményt ad, mint amikor odamész egy helyihez, és tőle kérdezed meg, hogy szerinte hol egyél,

foglalta össze egy interjúban egy példán keresztül Zach Beattie az Off The Grid lényegét.

Natalie (@nataliekeatoyo) által megosztott bejegyzés,

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Hogy tetszett? Regisztrálj, és csak azt kapod, ami igazán érdekel!
Belföld
Külföld
Bulvár
Tech
Tudomány
Lepj meg!

Belépve nem neked kell a hírek után menned!*

*Hiszen a hírfolyamodba viszi a folyamatosan tanuló algoritmusunk Regisztrálok!
Még többet innen:
Nuus
Tetszett a cikk?

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Mihalik Enikővel az ágyban
  • szerző:nuus
  • 2018. 12. 08.
A következő cikkek betöltése folyamatban...