Utazás

Oltási igazolvány nélkül többé nem utazhatunk?

  • Szerző:nuus
  • 2021.03.21 | 14:26

Amíg a világ számos pontján azért küzdenek, mert nincs elég oltóanyag vagy éppen egészségügyi dolgozó, máshol már az utazás feltételeit próbálják körvonalazni.

A légi személyszállítás egy év alatt több mint 75 százalékos visszaesést mutatott, ezért a légitársaságok érthető módon már azon gondolkodnak, hogyan lehet helyreállítani ezt a jövőben.

Az ausztrál nemzeti légitársaság, a Qantas elnöke, Alan Joyce szerint a kormányok és a légitársaságok is ragaszkodni fognak ahhoz, hogy a nemzetközi utazás feltétele az oltási igazolvány legyen. Elmondása szerint számos ország tárgyal róla, hogy a belépés feltétele ez a megoldás legyen.  Alan Joyce úgy véli, csak így lehet megvédeni a légitársaság dolgozóit, az utasokat és az országok lakóit is, hiszen, ha bárki átlépheti a határokat, a járvány újra keringeni fog a világban.

Az Egészségügyi Világszervezet azonban egy fokkal mérsékeltebben fogalmaz és kihangsúlyozták, hogy egységes szabályozás szükséges az egész világon, arról pedig nem a magánszektorok fognak dönteni, hogy ez pontosan mi legyen.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló