Utazás

Jó hírünk van, ha Horvátországba mennél mostanában

  • Szerző:nuus
  • 2021.06.11 | 17:23

Tovább enyhített a határátlépésen Horvátország a schengeni országok lakói számára.

A koronavírus elleni oltás második adagjának beadása után azonnal beléphetnek Horvátország területére a schengeni országok lakói. Eddig erre 14 napot kellett várni – jelentette be Davor Bozinovic horvát belügyminiszter. A vendéglátóhelyek az eddigi 23 óra helyett éjfélig tarthatnak nyitva. Szabad a beltéri sportolás és versenyzés is, legfeljebb száz főig. A határátlépésre vonatkozó

többi rendelet továbbra is érvényben marad.

Egy oltással a Pfizer/BioNTech-, a Moderna- és a Szputnyik V vakcina esetében az első dózisának felvételétől legalább 22 napnak kell eltelnie, de nem haladhatja meg a 42 napot, míg az AstraZeneca-féle oltóanyag első adagjától szintén 22 napnak kell eltelnie, de nem haladhatja meg a 84 napot. Az összes többi vakcina esetében csak két dózissal lehet korlátozások nélkül beutazni az országba.

Akiket nem oltottak be, és nem estek át a fertőzésen,

azok a mintavételtől számított 72 óránál nem régebbi negatív PCR- vagy 48 óránál nem régebbi, az EU-által elfogadott antigén gyorsteszt bemutatásával léphetik át a határt.    A valamivel több mint négymilliós Horvátországban eddig 1 386 564-en kaptak védőoltást, közülük 656 325-nek már a második adag vakcinát is beadták.

A Horvátországgal szomszédos Szlovéniába

szombattól Horvátországból, Csehországból és Németországból is korlátozások nélkül lehet belépni. Magyarország már a múlt szombaton lekerült a tiltólistáról.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló