Utazás

Eltévedt egy személyvonat a Dunántúlon

  • Szerző:nuus
  • 2022.08.16 | 16:18
  • trendindex: 3

Miskolcról ment volna a Balatonhoz a vonat, de másfelé vitték a sínek.

A szanaszét züllesztett-lopott MÁV újabb és újabb mélypontokat ér el. Az egyik nap arról adnak ki győzelmi jelentést, hogy hihetetlen gyorsasággal, két hónap alatt kijavították egy “soha nem látott” – amúgy legutóbb két éve is pusztító sárlavina által okozott károkat a szobi, hetvenes vonalon, ma pedig még nagyobbat gurított a cég; konkrétan egy eltévedt személyvonattal borzolják az idegeket. Az Indóház netes verziója, az iho.hu vette észre, hogy Érd térségében eltévedt egy, a Balaton irányába tartó szerelvény.

A Miskolcról Fonyódra tartó 15607-es Ezüstpart expressz

valahogy rossz pályára keveredett, és Érdnél délnek kanyarodott (a Balaton délnyugat felé található). Az eset kedd délelőtt történt. A lap szerint Érd után Tárnok felé kellett volna a vonatnak továbbhaladnia, de a 40a számú vonalon ment tovább egész Százhalombattáig.

Százhalombattán megállították a MÁV munkatársai,

majd némi tanakodás után továbbirányították: Pusztaszabolcs és Börgönd érintésével jutott el Székesfehérvárra, ahol újra a 30-as, azaz balatoni vonalon folytathatta útját. Hogy a helyzet még bonyolultabb legyen, Fehérvárig nem villamosított vonal vezet, így

a Mol Dunai Finomítójától kölcsönzött dízelmozdony húzta el

a szerelvényt a fejéri megyeszékhelyig. Az Indóház nem hivatalos információi szerint az okozhatta a zavart, hogy a fürdővonat a Százhalombatta felé közlekedő személyvonat elé került valahogy, az irányítás viszont nem változtatott a vágányutakon.

Jön a meleg, olvadnak a sínek: figyelmeztet a MÁV, még lassabb és pontatlanabb lesz a vasúti közlekedés


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló