Utazás

Úgy otthagyott tíz utast Ferihegyen a Ryanair, mint a sicc

  • Szerző:nuus
  • 2022.08.31 | 07:19

Érvényes jeggyel sem tudott elutazni Mallorcára egy budapesti pár.

Múlt hétvégén tíz utast hagyott hátra a Ryanair Ferihegyen. Több jegyet adtak el, mint ahányan felfértek az érkező gépre. Szombat este utazott volna Mallorcára a Blikk Balázs nevű olvasója és felesége. Már reggel, otthonról becsekkoltak online, ezután mentek ki a repülőtérre. Már átértek a kapun, amikor figyelmeztették őket, hogy újra kell intézniük a beszállást.

„Ekkor közölte egy reptéri dolgozó, hogy van egy rossz híre,

mi nem mehetünk fel a gépre. Azt mondta, a Ryanair egy kisebb gépet küldött, tíz ember nem fér fel rá. Fogalmunk sincs, mi alapján választottak ki minket. Biztos vagyok benne, hogy voltak, akik a helyszínen csekkoltak be. Egy anyuka az ötéves gyerekével maradt le a gépről. Neki a feladott poggyászát is leszedték” – magyarázta lapunknak a férfi.

A párnak a jegyirodában mondták el, hogyan kérhetnek kártérítést:

fejenként 250 eurót kapnak majd. „Sokkal nagyobbat buktunk pénzügyileg. Nem akartuk a szállást és az autóbérlés elveszíteni, ezért csak az odaútra 200 ezer forintért kellett repülőjegyet vásárolnunk egy másik légitársaságnál. A taxiköltségekről nem is beszélve. A minimum az lett volna, hogy bocsánatot kérnek tőlünk, de mindenki a másikra mutogatott. Mi meg oldjuk meg magunk a kijutást, ha nem akarjuk bebukni a nyaralást. Szerencsére már itt vagyunk, de nagyon aggódom, hogyan jutunk haza” – kesergett a férfi.

Kedvező újítást vezet be a Ryanair a jegyár visszatérítésében


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló