Utazás

Brutális sebességgel száguldott egy vonat Dél-Koreában

  • Szerző:nuus
  • 2020.11.25 | 19:18

Ezzel a sebességgel a jelenleg 3,5 órás vonatút az ország fővárosa, Szöul és Puszan között 30 percre rövidülne, bele se merünk gondolni, hogy ezzel mennyi idő alatt lehetne leverni Budapestről Siófokra!

Rekordsebességet sikerült elérnie egy szupervonatnak Dél-Koreában, egészen pontosan szinte repülőgépszerű sebességgel száguldott, köszönhetően a hyper-tube technológiának. Ennek az a lényege, hogy nem hagyományos sínen száguld a vonat, hanem egy vákuum alá helyezett csőrendszerben halad. A tesztpályán az elképesztő 1019 km/órás sebességet sikerült elérnie, amit eddig csak a repülők tudtak.

Ha minden a tervek szerint halad, akkor már 2024-ben útnak indulhatnak az első kereskedelmi járatok, az hogy a világ másik részén mikor lesznek ilyen vonatok, azt nem tudjuk még. Egyelőre itthon az is problémát jelent, hogy egy kicsit is gyorsabb legyen a vonat, mint mondjuk az autó.

De ha nem is ezt a sebességet nézzük, hanem mondjuk a 600 km/órát, akkor is pillanatok alatt lehetnénk vele bárhol az országban. A technológia iránt már több ország is érdeklődik, Szaud-Arábiától kezdve Anglián át Franciaországig.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló