Film

Szerepelnél Spielberg West Side Storyjában?

  • Szerző:nuus
  • 2018.01.26 | 11:13

A népszerű musical reloadjához hirdet szereplő válogatást a nagy rendező.

Elindult a casting, és már a forgatókönyv is készen van – minden idők legtöbb Oscar-díját bezsebelt musicaljét a nagy Steven Spielberg álmodja újra. New York rivális bandái újra összecsapnak – a Cápák és a Jets egymásnak feszül, akárcsak az 1961-es, tíz szobrocskát kiérdemelt Robert Wise-verzióban. Ezúttal Tony Kushner, aki a Lincoln és Munich című filmeket jegyzi, írta újra a történetet.

Sok mindent még nem lehet tudni, az viszont biztos, hogy három latino karakter kerestetik: Maria, Anita és Bernardo személyében, illetve Tony megformálását egy fehér bőrű színészre bízná a rendező.

A felhívás a Broadway Worldben látott napvilágot:

Tudjon énekelni, és nem árt, ha a tánc is megy.

 

Spielberg, aki mostanában a The Post és egy márciusban érkező sci-fi kalandfilm, a Ready Player One munkálataival volt elfoglalva, már a ’80-as évek óta dédelgeti musicales terveit. Legközelebb akkor jutott ennek megvalósításához, amikor az Indiana Jones és a végzet temploma jazzes nyitójelenetét leforgatta, még ’84-ben.

Az 1957-ben a Broadwayen debütált zenés darab két rivális banda életébe enged bepillantást, némi áthallással Shakespeare népszerű művére, a Rómeó és Júliára. A Jets vezére, Tony belehabarodik a konkurens csapat főnökének, Bernardónak a húgába. Leonard Bernstein írta a felejthetetlen zenét Stephen Sondheim szövegére.

via GIPHY

Kushner számára, aki egy történelmi drámához már kanyarított forgatókönyvet Spielbergnek, nem szokatlan, hogy színpadi művet ültessen át a film világába. Az Angels in America című, Pulitzer-díjas HBO-minisorozat történetéért is ő felel, akárcsak Denzel Washington Fences című rendezésénél, teszi hozzá az Entertainment Weekly.

 

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Lélek
Egyedülálló apa ismerkedne!
  • szerző:nuus
  • 2024. 05. 02.