Film

Sokkoló az új Michael Jackson-dokufilm első előzetese – videó

  • Szerző:nuus
  • 2019.02.22 | 10:18

Az HBO YouTube oldaláról el is tűnt a Leaving Neverland felkavaró előzetese.

Nagyon kiakadtak a rajongók az HBO YouTube oldalán: két nap alatt több mint 8 ezren klikkeltek a nem teszik ikonra a film előzetese alatt, és mindössze alig 2 ezer látogató nyomott a tetszik gombra. A sok negatív komment és jelentés miatt jelenleg nem is érhető el itt az előzetes, de máshol azért még megnézheti az, aki eddig nem látta.

Az állítólagos gyerekmolesztálási ügyekről szóló Leaving Neverland két részben debütál majd az HBO-n, március 3-án, és 4-én.

Az idei Sundance Filmfesztiválon mutatták be először az alkotást, a filmen pedig még a profi kritikusok is kiakadtak. A négyórás doku a popkirály két  állítólagos szexuális zaklatási ügyét mutatja be részletesen az áldozatok és családtagjaik nyilatkozatai alapján.

A filmben a most 41 éves Wade Robson és a most 37 éves Jimmy Safechuck vallanak gyermekkori élményeikről, azokról az időkről, amit az énekes társaságában töltöttek. James Safechuck 10, Wade Robson pedig 7 éves volt, amikor megismerte a sztárt. Ma már mindketten édesapák.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Premiers on HBO in March (@leavingneverlandofficial) által megosztott bejegyzés,

A filmben megszólalnak az áldozatok szülei is, akik jó szívvel bízták fiaikat Jacko gondjaira. Az alkotásban a szülők és a férfiak testvérei, feleségei arról is mesélnek, hogyan dolgozták fel azt, amikor évekkel Jacko halála után megtudták azt, hogy mit tett gyermekkorukban a tizenháromszoros Grammy-díjas amerikai énekes a hozzátartozójukkal.

Dan Reed rendező azt mondta, hogy ez a film nem arról szól, hogy Michael Jackson kisfiúkat molesztált, hanem arról, hogyan dolgozta fel azt a tényt két család, amit Wade és Jimmy mesélt nekik egymástól függetlenül a Neverland-ben töltött napjaik sokáig elhallgatott részleteiről.

Az előzetesben elhangzik, hogy a Neverland maga volt a megtestesült paradicsom a gyerekek számára, ahol minden róluk szólt. Játékok, programok, vidámpark, közös filmnézés és édességek tömkelege várta ott a gyerekeket.

Melyik gyermek ne vágyott volna arra, hogy ott lehessen?

A filmben elhangzottak szerint nem csak a fiúkat, hanem családtagjaikat is manipulálta a popsztár éveken át.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Premiers on HBO in March (@leavingneverlandofficial) által megosztott bejegyzés,

A film első előzetesében Wade Robson azt mondja, Michael Jackson azzal fenyegette gyermekként,

hogyha kiderül az, amit együtt csinálnak, akkor mindketten börtönbe kerülnek életük végéig.

 

Michael Jackson családja folyamatosan támadja a filmet, és több oldalas levélben fejtették ki véleményüket az alkotás szerintük valótlan állításairól. Sérelmezik azt is, hogy a családot nem kérdezték meg mindezekről a filmben.

Michael Jackson mindig is tagadta a szexuális zaklatással kapcsolatos vádakat.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Premiers on HBO in March (@leavingneverlandofficial) által megosztott bejegyzés,

A rajongók már a januári Sundance-bemutató után is kiakadtak, és védelmükbe vették az ikont. Főleg azzal érvelnek, hogy a bíróság ártatlannak nyilvánította Jackot. Valószínű, hogy a sok “jelentés” miatt lett eltávolítva az előzetes az HBO YouTube oldaláról, de nyilván hamarosan visszakerül majd.

A film hivatalos Instagram oldalán elérhető a trailer:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Premiers on HBO in March (@leavingneverlandofficial) által megosztott bejegyzés,

Fotók és címlai kép: Instagram 

 

 

 

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló