Film

A Fekete Párduc máris megugrotta az egymilliárd dolláros bevételt!

  • Szerző:nuus
  • 2018.03.13 | 13:16

A Marvel akciófilmje mellett a szintén Disney-féle Időcsavar is nagyon fut.

A Fekete Párduc újabb álomhatárt lépett át: már egymilliárd dollár felett jár a mozi nemzetközi bevétele. A máris folytatódni látszó, fekete akciófilm kerek négy hete vezeti a jegyeladási listát, most pedig a fekete rendezőnő, Ava Duvernay munkája, az Időcsavar jutott fel az amerikai dobogó második fokára. Ezzel az afroamerikai direktorok történelmi pillanata lett ez a hétvége.

A post shared by Cocoa Butter (@cocoabutterbf) on

A 24 napja vetített Marvel-mozi minden idők harmadik legjobbjának bizonyult, ezen összesítésben: csak az Ébredő erő és az Utolsó Jedik teljesített fényesebben. Ryan Coogler rendező a második a sorban, aki meg tudta haladni az egymilliárdos bevételt: F. Gary Gray hozta eddig ezt a csúcsot, a Halálos iramban 8-cal. A szuperhősös filmek közül is már csak a Bosszúállók kaszált jobban a Wakandánál, Amerika legtöbbet tejelő mozijai közt pedig máris a hetedik helyet fogalja el.

Eközben az Időcsavar is felpörög: ezen a hétvégén csaknem 33 millió dollárt hozott, ami szintre eddig egyetlen feketebőrű, női rendezőnek sem sikerült feljutnia. Mindkét filmet a Disney jegyzi – teszi hozzá a The Grapewine.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.