Film

Az utolsó Jedik nem érte be bevételekben Az ébredő Erőt

  • Szerző:nuus
  • 2017.12.18 | 07:22

Azért sírásra semmi ok, 220 millió dollárt hozott be Amerikában, ezzel így is a második legtöbb bevételt termelte az első héten, csak Az ébredő Erő előzi meg.

 

A Csillagok háborúja VIII.: Az utolsó Jedik szárnyal a mozikban, és ez megelőlegezi a kilencedik rész sikerét is, amit ismét J. J. Abrams rendez majd.

A Variety szerint, ami általában jól tippeli meg a bevételeket, nettó 200 milliót hozott a nyolcadik rész, ami 28 millió dollárral kevesebb, mint 2015-ben Az ébredő Erő első hete volt. Ez adóval bruttó 220 millió, amivel biztosan második helyezett lesz a Jurassic World 208,8 millió dolláros bevételét előzi meg, és a Bosszúállók 207,4 millióját.

Az első hét vasárnapján általában már elég pontosak a számok, de a szélesebb becslések is 215 és 240 millió dollár közé teszik a bevételeket, szóval mindenképpen a második helyre került az új Csillagok háborúja mozi a ranglistán. Az ébredő Erőt azért is nehéz lett volna megverni az első héten, mert annál jóval nagyobb volt a felhajtás a premier előtt, ez volt az első George Lucas nélküli mozi, mindenki kíváncsi volt rá.

A nagy kérdés inkább az, hogy milyen lesz a nézők valódi reakciója a mozira, vagyis, hogy megáll a bevételek szárnyalása, vagy folytatódik a következő hetekben. Ez lesz az a mozi, ami a leggyorsabban eléri az 500 millió dollárt Amerikában, vagy az egymilliárdos álomhatárt az egész világon begyűjtött bevételekből. Ez azért megugorhatónak tűnik, a Zsivány Egyes, ami nem kapcsolódik közvetlenül a Csillagok háborúja sztorihoz, 2016-ban 155 millió dollárt hozott be első héten, de az is hozta az 500 milliót Amerikában, és egymilliárd felett volt a film jegybevétele a világon.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Hogy tetszett? Regisztrálj, és csak azt kapod, ami igazán érdekel!
Belföld
Külföld
Bulvár
Tech
Tudomány
Lepj meg!

Belépve nem neked kell a hírek után menned!*

*Hiszen a hírfolyamodba viszi a folyamatosan tanuló algoritmusunk Regisztrálok!
Még többet innen:
Nuus
Tetszett a cikk?

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
A következő cikkek betöltése folyamatban...