Film

Vajon szerepel-e Yoda Az utolsó jediben?

  • Szerző:nuus
  • 2017.03.14 | 13:16

Próbálj meg szóra bírni egy jedi mestert, vagy a hangját neki kölcsönző színészt…

Az államtitkok is eltörpülnek a Csillagok háborúja saga rejtélyei mellett. A Lucasfilm alig szivárogtat ki információkat, és amit kiad, azt is jól átgondoltan teszi közzé. Még kilenc hónap van hátra a legújabb, nyolcadik rész bemutatójáig, melyhez trailer még nem látott napvilágot, de a találgatások így is egymást érik.

Az eredeti nyelvű filmben a kis zöld mester Frank Oz  hangján szólalna meg, ha egyáltalán benne lenne a karakter a folytatásban. A nyolcadik epizódra vonatkozóan ugyanis még ezt sem volt hajlandó elárulni.

Minden másról szó volt a Variety interjúban, amely nemrégiben Ozzal készült, kezdve Miss Röfi melegjogi ikonná válásától egészen a bábjátékosból rendezővé válásáig. De mikor a Star Wars téma előkerült, akkor a dörzsölt riporter, Ramin Setoodeh nem is számított kifejtős válaszra. De azért rákérdezett, hogy vajon Yoda visszatér-e a messzi-messzi galaxisba.

Cseles feleletet kapott:

Úgy érzem magam most, mint egy hadifogoly. Csak a nevemet és a rangomat mondhatom el. Bárki, aki kérdez, legyen az egy családtagom is akár, annak azt tudom válaszolni, hogy nem beszélhetek róla. Odavagyok Yodáért. Alig várom, hogy szólhassak róla, amint engedélyt kapok rá.

Ha valaki rávágná ez alapján, hogy tuti benne lesz a folytatásban – különben nem kérhették volna fel a hallgatásra a Lucasfilm emberei – akkor előbb gondoljon bele, hogy ez a Star Wars!

Ha mégsem bukkanna fel Yoda, az azért volna fura, mert nem tudjuk, hogyan alakult a sorsa. Az a messzi-messzi univerzum tele van holovideókkal, visszaemlékezésekkel és szó szerint vett „szellemekkel”.

A Clone Wars rajzilmsorozat zömében arról szól, hogy Yoda hogyan tudta használni az erőt arra, hogy a szellemét megtartsa a teste halála után. Ha Luke a Kylo Rennel való kudarcán kattog, akkor jól jönne, ha öreg mesterének szelleme megjelenne, hogy vigaszt nyújtson neki. Esetleg tanácsolhatná is az új lánnyal kapcsolatban, aki viszont nagyon ígéretes.

Az is lehet, hogy csak gumicsontot dobott be a 72 éves művész. Mert egyetlen idővonal van még, amelyben Yoda életben van – ez pedig a Star Wars Rebels. Az Uproxx mérget vesz rá, hogy hogy azon a szálon még találkozunk a zöld jedivel, mielőtt lehull a lepel, amely A Sith-ek bosszúja (SW III.) és a Zsivány Egyes közti összefüggéseket elfedi.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló