Film

Itt az öt legdrágább film, ami valaha készült

  • Szerző:nuus
  • 2017.03.15 | 14:03

A filmkészítés nagyon kockázatos dolog. Néha elszállnak a költségek, és a stúdió csak fut a pénze után, és a végén alig ül be valaki a moziba. Néha meg százezer dollárból összehoznak egy százmilliós szériát.

De néha mindenképpen rá kell költeni a nagy pénzt, ha sikert akarunk. És pár százmillió dollár nem is olyan vészes, ha milliárdos haszonról beszélünk.

Aranyhaj és a nagy gubanc – 208 millió dollár

Az eredetiben Tangled néven futó 3D animációs Disney mozi láttán joggal tárja szét a kezét bárki: mi került ezen 208 millió dollárba? Körül-belül kétszeres pénzt hozott egyébként, 590 millió dollárt, ami nem olyan nagy haszon a filmiparban, de nem is rossz bevétel. Az Aranyhaj volt az 50. Disney film, és ezért ki akart tenni magáért a stúdió, nem is remake, hanem eredeti, új történet. De egy 20 méter hosszú hajú lány, aki egy tolvajjal szűri össze a levet? Rapunzel a bűnözők között?

Aranyhaj és a nagy gubanc szinkronizált előzetes

Uploaded by Mozipercek on 2010-11-23.

Pókember 3. – 293 millió dollár

A Pókember széria nem éppen sikertörténet. A harmadik rész viszont pénzügyileg rekordokat döntögető kasza volt, a maga 890 millió dolláros bevételével. A kritikai fogadtatása viszont ennek is elég vegyes volt, és még a klasszik szériába tartozik vagyis ezt is Sam Raimi rendezte, és minden idők legkomolytalanabb szuperhős figurája, Tobey Maguire játszotta Pókembert. De pont ekkor van értelme költeni, egy befutott széria sokadik részét már csak a nagy számok dobják fel, gigaköltségvetés, mindjárt három főgonosz, a szuperhős sötét oldala, és rengeteg legyártott kópia a moziknak.

Pókember 3 – legjobb előzetes

No Description

Titanic – 294 millió dollár

Minden idők legromantikusabb vagy legnyálasabb mozija, ízlés szerint. A film eleve gigaprodukciónak készült, iszonyú hosszú, a megalomán James Cameron jegyezte, és ha valamire megérte költeni, erre igen. Oscar-díjak, közönségsiker, sláger filmzene, minden amitől Hollywood elájul. És 2,7 milliárd dollárt hozott, majdnem tízszeres pénz, minden centet megért a befektetőknek a drága forgatás.

Celine Dion – My Heart Will Go On

Bellixima canzone d’amore tratta dal film de “Il Titanic”, spero che vi piaccia……………….

Cleopatra – 339 millió dollár

Igen, egy 1963-as film is felfért a listára. Eredeti formájában 320 perces mozi, több mint 26 ezer jelmezzel, és 79 forgatási helyszínnel, Elizabeth Taylor és Richard Burton kettősével, a kor botrányos Brangelina párosával. Amit hozott: négy Oscar-díj, és valószínűleg a filmtörténet eddigi legmonumentálisabb alkotása. Ma már nincs ennyi díszlet, helyszín, jelmez, megoldja a CGI olcsóbban, úgyhogy várhatóan sokáig vezeti még a legnagyobb méretű filmek listáját. Az eredetileg 44 millió dolláros gyártási költség, ma több mint 300 millióba fájna, és film csak évek alatt hozta vissza, igaz miután a mozi legendává vált, busásan megtérült a befektetés.

Cleopatra (1963) trailer Elizabeth Taylor

Cleopatra (1963) trailer Please sign ELIZABETH TAYLOR’S birthday card! http://www.DameElizabethTaylor.com/birthday_card.html

A Karib-tenger kalózai: A világ végén – 341 millió dollár

A trilógia 2007-es harmadik része

egymaga többe került, mint A Gyűrűk ura három része összesen.

Ehhez képest Jack Sparrow rongyos 961 milliót hozott. Az első két rész több bevételt termelt, pedig a harmadikban is itt volt az összes eredeti szereplő, Orlando Bloomot még Arany Málnára is jelölték a legrosszabb mellékszereplő kategóriában. Azért ez nem rossz bevétel, nyilván nem sírt Johnny Depp sem, és még Keith Richards a Rolling Stones legendás gitárosa is feltűnt Jack Sparrow apjaként.

A Karib-tenger kalózai – A világ végén (magyar szinkronnal) HD

Források: Video: közel 1080p (1920×800) minőségű anyag, de youtube-ról visszanézve azért esett a minősége. Sorry érte… Audio: 2ch 128kbps – stúdióban készült This video is made for entertainment purposes only. All video clips and song that were used belong to their respective owners. I do not own or claim to own anything used in this video.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
Már fizetni kell a Google Chromért is
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.