Film

Óriáshangya, gyilkos paradicsom és a többiek, avagy a filmtörténet rémisztően különös szörnyei

  • Szerző:nuus
  • 2017.03.18 | 16:03

Most, hogy újra köreinkben üdvözölhetjük King Kong, az óriásmajom legújabb változatát, ez jó alkalmat teremt arra, hogy összeválogassuk minden idők leghátborzongatóbb lényeit.

Olyan alapvetések, mint az Alien, a Predator vagy Godzilla, kimaradtak a felsorolásból, mert nyilván ők vinnék el a képzeletbeli dobogó első három helyét, de a Harry Potter meg a Gyűrűk ura szörnyeit is hanyagoltuk, mert félelmetesség ide vagy oda, ők csak mellékszereplői voltak a filmeknek, melyekben felbukkantak. Némelyik szörnyfilm mai szemmel nézve kifejezetten nevetséges, de ha a lényt elképzeljük a valóságban, úgy azért már arcunkra fagy a mosoly.

Them!

Them! (1954) Official Trailer #1 – Sci-Fi Horror Movie

Subscribe to TRAILERS: http://bit.ly/sxaw6h Subscribe to COMING SOON: http://bit.ly/H2vZUn Subscribe to CLASSIC TRAILERS: http://bit.ly/1u43jDe Like us on FACEBOOK: http://goo.gl/dHs73 Follow us on TWITTER: http://bit.ly/1ghOWmt Them! (1954) Official Trailer #1 – Sci-Fi Horror Movie The earliest atomic tests in New Mexico cause common ants to mutate into giant man-eating monsters that threaten civilization.

Az 1954-es film egyfelől az atomkísérletek veszélyeire hívta fel a figyelmet, másfelől a hidegháború aktualitása miatt kicsit a kommunizmus rémével is ijesztgetett. A benne szereplő óriás mutáns hangyák a sivatagban levezényelt atomrobbantások eredményei, ugyanakkor a kommunista sejt = hangyaboly párhuzam is remekül működött.

Fiend Without a Face

YouTube

No Description

A lény, amire nehéz szavakat találni. Egy hatalmas agy csigaszemekkel és gilisztatesttel, de az is lehet, hogy az egy csonka gerincoszlop. A hangja mindenesetre mai füllel hallgatva is rémisztő. Akármilyen mókásan is néznek ki, azért csak gondolj bele, milyen lenne, hogy ha hazatérve egy ilyet találnál az ágyadban. Vagy bárhol.

Night of the Lepus

Night Of The Lepus (Trailer)

Okay, movie fans. To all of you who like nothing better than to nuke some corn, dim the lights and settle in with cinematic mutations like gargantuan ‘gators, fearsome frogs, awesome ants and monstrous moths, we quote this film: “Ladies and gentlemen, attention! There is a herd of killer rabbits headed this way!”

A szörnyfilmbiznisz nem ismer határokat. Már a Monty Pthon társulat is előállt egy gyilkos nyúllal a Gyalog-galoppban, de az fehér volt, kicsi és cuki, ebben a filmben viszont óriási vérszomjas mutánsnyulak szereplnek. Ahogy lassított felvételen nagy tömegben futnak felénk, az enyhén szólva is komikus, de lesz még tőlük is hajmeresztőbb szörny a sorban. Viszont nem tudjuk, mit csinálnánk, ha szembejönne belőlük egy falka a körúton.

Tremors – Ahova lépek, ott szörny terem

Tremors Official Trailer #1 – Kevin Bacon Monster Movie (1990) HD

Subscribe to TRAILERS: http://bit.ly/sxaw6h Subscribe to COMING SOON: http://bit.ly/H2vZUn Subscribe to CLASSIC TRAILERS: http://bit.ly/1u43jDe Like us on FACEBOOK: http://goo.gl/dHs73 Follow us on TWITTER: http://bit.ly/1ghOWmt Tremors Official Trailer #1 – Kevin Bacon Monster Movie (1990) HD Tremors Trailer – Two handymen (Kevin Bacon and Fred Ward) help natives of a small isolated town defend themselves against strange underground creatures that are picking them off one by one.

Minden idők egy legszórakoztatóbb szörnyes horrorja. Az ifjú Kevin Bacon küzd meg egyre fogyatkozó létszámú társai élén a sivatag kellős közepén a lényekkel, melyek föld alatti, hatalmas hengertestű, tépőfogas férgek. A filmnek folytatásai és tévésorozat verziója is készült, de egyik sem ért fel az eredeti mellé.

Ticks

TICKS (1993) Trailer

The original Trailer from 1993. Alternative: C2 – Killerinsect Mutánsok Originalt: Infested Country: USA Release: 1993 Director: Tony Randel Actors: Rosalind Allen Ami Dolenz Seth Green Virginya Keehne Ray Oriel Alfonso Ribeiro Peter Scolari Dina Dayrit Michael Medeiros Barry Lynch Clint Howard Rance Howard

Egy kiadós kirándulás után mindenki azzal kezdi, miután hazaért, hogy tüzetesen átvizsgálja magát, rácsatlakozott-e a testére egy kullancs, hogy a vérét szívja. Ebben a 90-es évek elején készült horrorban a nomális esetben alig látható gombostűfejnyi kullancsok hatalmasak, így a vért is sokkal hatékonyabban és nagyobb mennyiségben képesek kiszívni az emberből.

A légy

THE FLY (1986 Movie Trailer)

THE FLY (1986) 電影原裝預告 THE FLY (1986) Original Theatrical Trailer FULLSCREEN

David Cronenberg klasszikusa egy ártatlan teleportálással kezdődik. Csak mivel ez egy testhorror, ennyinél nem állunk meg. A rosszul sikerült művelet hatásaként a főhős emberből óriási méretű léggyé változik át, és onnantól kezdve már egyáltalán nem az a kedves, megértő és barátságos tudós, aki még a film elején volt.

A Triffidek napja

Day of the Triffids Trailer (1962)

Subscribe and like! I add full movies, commercials, random stock footage, and much more, every few days! If you like anything vintage, you’ll love this channel! So, subscribe!

Akármilyen furán is hangzik, de ez a mozi nem egy őrült, b-filmekre specializálódott hollywoodi producer fejéből pattant ki, hanem a neves angol sci-fi szerző, John Wyndham 1951-es regénye nyomán készült. A méret itt is lényeg. Óriási növények érkeznek a Földre a világűrből, ők a triffidek, és egyetlen céljuk van: eltörölni az emberiséget.

Hellraiser

Hellraiser Trailer

Trailer to the first Hellraiser movie. Classic!!!!

Minden idők legparább horrorjában, melyből készült pár folytatás is, a Pokol szörnyei, a cenobiták érkeznek a Földre, élükön a szögekkel kivert fejű Pineheaddel. Clive Barker sötét és véres víziójának lényei az érzékelés határait tolják ki azzal, hogy a ez elfojtott vágyakat szabadítják rá az emberekre. A cenobiták végeredményben a kollektív tudatalatti részei.

A gyilkos paradicsomok támadása

Attack of the Killer Tomatoes Trailer

The original trailer for Attack of the Killer Tomatoes

Azt hitted, hogy a mutáns nyusziknál nincs merészebb szörnyvízió? Pedig van: a gyilkos paradicsomok, ami már leírva és kimondva sem hangzik jól. De fogjuk fel horrorparódiának ezt a kultikus mozit, amiből még folytatás is készült. Az új életre kelt, mutáns paradicsomok, melyek persze óriásiak, ide-odagurulva üldözik a halálba az embereket. Azért, ha szembe gurulna pár…

A massza

Trailer – The Blob (1958)

Young Steve McQueen takes on his first leading role as, um, Steve, a spunky teenager with plenty of heart. Steve sees the blob kill the local doc, but darn it, none of the town’s adults will believe him! Yup, it’s up to the teens to save the day!

Isten tudja, honnan jött ez a lény, de valósznűleg a világűrből, és hasonlóan működik, mint a mi mesebeli kisgömböcünk. A nyálkás, puha, szörcsögő valami csak nyomul előre megállíthatatlanul, és mindent benyel, ami az útjába kerül. Egyre nagyobb és nagyobb lesz minden egyes falat után. A masszának is létezik több változata, de az eredeti 1958-asban az ifjú Steve McQueen játszotta az egyik főszerepet, és ez volt neki az első filmszerepe.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló